Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Seminář komorní hry vyvrcholí Koncertem k výročí Roku české hudby
banner

Seminář komorní hry vyvrcholí Koncertem k výročí Roku české hudby

René Herzán

Sobota, 8. března 2014

Seminář komorní hry vyvrcholí Koncertem k výročí Roku české hudby

Druhý dubnový víkend bude Základní umělecká škola v Polici nad Metují ve spolupráci s místním Centrem kultury a vzdělávání Pellyho domy pořádat seminář komorní hudby pro učitele hry na flétnu. Seminář bude mít veřejnou prezentaci v neděli 13. dubna s titulem Koncert k výročí Roku české hudby 2014, kde vystoupí soubor Magistri společně s flétnovým souborem Los Flautos, pracujícím při ZUŠ Police nad Metují, a také se zde samostatně představí i další flétnové soubory školy.

Tato vzdělávací akce tematicky navazuje na cyklus seminářů, který započal před šesti lety nejprve v Národním institutu dalšího vzdělávání učitelů v Hradci Králové, kam se z mnoha měst České republiky sjížděli pedagogové základních uměleckých škol, aby si rozšířili nejen své zkušenosti, ale také, aby si obohatili svůj hudební archív. 
 
"Vznikl tak flétnový komorní soubor Magistri a přátelské pouto, které v jiných profesích nemá obdoby. Koncertní činnost tohoto souboru už má za sebou činorodou historii: mnoho pracovních seminářů a také koncertů v Praze, Hradci Králové, Dobrušce, Olomouci, Litomyšli, Jablonci nad Jizerou, Úpici, Třebechovicích pod Orebem a dalších místech," zmínil historii komorního souboru ředitel polické umělecké školy Lubor Bořek.
 
V roce 2014, který je věnován  projektu Ministerstva kultury Rok české hudby 2014 se Magistri věnují studiu partitur skladatelů 20. století. Lektorkou semináře a uměleckou vedoucí souboru je MgA. Magdalena Bílková Tůmová.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)