Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Seskupení Café Baret pokřtilo své první CD v undergroundovém klubu Eden
banner

Seskupení Café Baret pokřtilo své první CD v undergroundovém klubu Eden

Petr Cirkl

Čtvrtek, 28. září 2017

Seskupení Café Baret pokřtilo své první CD v undergroundovém klubu Eden

V sobotu 23. září se v undergroundovém klubu Eden v Broumově uskutečnil křest prvního CD hudebního seskupení Café Baret. Jejich CD nese název Le Revenant (Navrátilec).

O tuto akci byl skutečný zájem, klub se zaplnil do posledního místa. I přes nepřízeň počasí si lidé přišli poslechnout vystoupení této nové broumovské skupiny a přizvaných hostů.

"Jsme hudební uskupení z oblasti Broumovska. Hrajeme v obsazení harmonika, piano, kontrabas, kytara, flétna a perkuse. Náš repertoár tvoří zejména francouzské písně kdysi zpívané po přístavních zákoutích, putykách, kavárnách a vinárnách. Naše harmonikářka pochází z kanadského Québecu. Postupem času jsme se zaměřili i na další oblasti lidové písně – irskou, cikánskou, židovskou a slovenskou. Je nám blízká kulturní všehochuť, tedy Café Baret – multi-kulti hudební kabaret. V kapele působí Jessica Harney, Eva Kroupová, Jindřiška Vašáková a Karel Kubeček," řekla Eva Kroupová.

Jak vaše uskupení vzniklo? "S Jessicou jsme si udělaly asi před osmi lety výlet do Paříže, ona si zde chtěla pořídit diatonickou harmoniku. Začala si ji brzo sama osvojovat a koncertovat sólově. Občas jsme si zahrály společně, harmonika a piano. Poté jsme přibraly basistku Jindru a vytvořily dámské trio. Nakonec do kapely vstoupil jediný muž – Karel Kubeček, který doplnil kytaru a perkuse."

Jak dlouho trvalo nahrávání dnes pokřtěného CD? "To CD si Jessica přála dlouho, zaměřily jsme ho na Francii a nahrály ještě jako trio za jedno zimní odpoledne u mne doma. Kamarád David přivezl mikrofony z Národního divadla, my jsme otevřely rybízové víno, aby se to hodilo k francouzské poetice a aby to celé působilo svěže, letně, pozitivně. Během odpoledne bylo vše nahráno, poté se to upravovalo. Nakonec vzniklo CD s deseti skladbami."

Věříme, že tato skupina bude obohacením pro hudbymilovné posluchače v našem regionu. Přejeme jim hodně úspěšných vystoupení.

Foto Kristýna Šrámková

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)