Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Skončil 2. ročník klavírní soutěže Broumovská klávesa
banner

Skončil 2. ročník klavírní soutěže Broumovská klávesa

René Herzán

Středa, 9. května 2012

Skončil 2. ročník klavírní soutěže Broumovská klávesa

Nedělním koncertem vítězů a předáním cen nejlepším skončil v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově 2. ročník mezinárodní klavírní soutěže pro mládež Broumovská klávesa.

Na soutěži, podpořené granty Královéhradeckého kraje, města Broumova a řady sponzorů, své umění předvedlo 38 mladých talentů od 7 do 14 let z celé České republiky, ale i z Polska a Ukrajiny. Novinkou letošní soutěže bylo vedle odborné poroty vedené Ivanem Klánským i hodnocení poroty studentské. Jak poznamenal ředitel soutěže Ivo Kahánek, rozhodnutí obou porot se významně nelišilo.

Absolutní vítězkou se stala Marie Viola Mojzešová z Prahy, která studuje klavír pod vedením pedagoga Petera Toperczera.

Neformální emotivní tečku za 2. ročníkem Broumovské klávesy učinil Ivo Kahánek: "Milí přátelé Broumovské klávesy, vážení pedagogové, rodiče, všichni, kdo jste se na přípravě soutěže podíleli, a hlavně - milí soutěžící! Než jsem po soutěži odjel z Broumova, sedl jsem si na chvíli ještě do sálu. Nikdo tam už nebyl, ale já stále slyšel vaše hraní, šepot či potlesk publika a hovory poroty. Jako byste tu nebyli a přece stále byli. Nepopsatelný pocit, skoro jsem se...ale ředitelé přece nepláčou. Budu si ho nosit ještě dlouho v sobě a chtěl bych za něj Vám všem poděkovat. Všichni - laureáty a jejich pedagogy počínaje a hosteskami konče - všichni jste byli součástí barevného kolotoče jménem Broumovská klávesa a já bych si moc přál, abychom se na něm - ještě větším a krásnějším - za rok opět svezli!"

Výsledky na facebookových stránkách soutěže. 

Foto Michal Sedláček, obrazový zvukový záznam Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)