Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Skvělá newyorská zpěvačka Elizabeth Lohninger v klášteře Broumov
banner

Skvělá newyorská zpěvačka Elizabeth Lohninger v klášteře Broumov

Michaela Plchová, foto archiv VKCB

Úterý, 14. února 2023

Skvělá newyorská zpěvačka Elizabeth Lohninger v klášteře Broumov

Ve středu 15. 2. se v sále Kreslírna v broumovském klášteře koná od 19 hodin koncert newyorské vokalistky Elisabeth Lohninger & Steve Clark Quartetu. Broumov je jednou ze zastávek jejich premiérového evropského turné. 

Série koncertů ArtCafé směle vstupuje do další sezóny. Letošním premiérovým koncertem je středeční vystoupení zpěvačky Elisabeth Lohninger ve spojení s baskytaristou Stevem Clarkem, pianistou Waltrem Fischbacherem a bubeníkem Alexem Bernarthem. Newyorská vokalistka Elisabeth Lohninger je ověnčená mnoha cenami a často ji doprovázejí přívlastky jako oslnivá, inspirující či emotivní. Ve spojení s nakažlivým groovem Steva Clarka a živým pianem Waltra Fischbachera, s nímž Elisabeth vystupuje už dlouho, vzniká svižná hudba vedená podmanivým hlasem, jež promlouvá k duším posluchačů a probouzí v nich ten správný rytmus.

Elisabeth Lohninger má za sebou 13 vydaných alb a léta koncertování a do Evropy se nevydává poprvé. Premiérové je ovšem její společné evropské turné se zkušeným baskytaristou Stevem Clarkem pocházejícím z Connecticutu. Rovněž on má na svém kontě velké množství vydaných alb – 9 sólových a 58 s dalším muzikanty. Milovníkům jazzu může být znám například ze společných vystoupeních s legendárním slovenským trumpetistou Lacou Deczim.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)