Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Smyčce vládly pátému koncertu festivalu Za poklady Broumovska
banner

Smyčce vládly pátému koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 29. července 2019

Smyčce vládly pátému koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Nádhernou souhru šesti smyčcových nástrojů nabídl v sobotu 27. července ve vižňovském kostele sv. Anny pátý koncert letního festivalu Za poklady Broumovska.

Dvě generace špičkových českých umělců spojily během sobotního podvečera své interpretační síly: violoncellista Petr Nouzovský, violistka Kristina Nouzovská Fialová a Stamicovo kvarteto - komorní soubor, který na hudební scéně působí již úctyhodných čtyřiatřicet let. Posluchači si v příjemném chladu vižňovského svatostánku vyslechli Modlitbu J. Förstera, Smyčcový Sextet A dur, op. 48 Antonína Dvořáka a Smyčcový sextet d moll, op. 70 "Souvenir de Florence" Petra Iljiče Čajkovského.

"Úžasný koncert... Hlavně obdivujeme obrovskou návštěvnost a to, že dokážete k vážné muzice přitáhnout tolik lidí. Je vidět, že Vám festival funguje a je to nádherná kombinace více věcí – kostely se svou atmosférou, krásná krajina a báječné publikum. Trochu mi to připomíná letní koncerty v jižní Francii, pořádané na podobné bázi, kam jsme často jezdívali," uvedl Josef Kekula, houslista Stamicova kvarteta.

Vstupné na koncert bylo stejně jako během všech ostatních festivalových zastavení dobrovolné a 302 návštěvníků tentokrát zaplnilo kasičky částkou 21 035 korun.

Foto Petr Vreštiak

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)