Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Smyčcový orchestr ZUŠ Police nad Metují Archi piccoli vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2012 na pražském Žofíně
banner

Smyčcový orchestr ZUŠ Police nad Metují Archi piccoli vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2012 na pražském Žofíně

René Herzán

Neděle, 14. října 2012

Smyčcový orchestr ZUŠ Police nad Metují Archi piccoli vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2012 na pražském Žofíně

Komorní smyčcový orchestr Archi piccoli Základní umělecké školy Police nad Metuji a flétnový soubor Sarabanda z Rychnova nad Kněžnou vystoupí na Koncertě vítězů 21. ročníku rozhlasové a televizní soutěže mladých souborů a orchestrů Concerto Bohemia 2012, který se bude konat 10. listopadu ve Velkém sále Paláce Žofín v Praze.

Odborná porota soubory doporučila po jejich červnovém vítězství v této soutěži. Na třetím místě ve stejné kategorii studentských souborů a orchestrů se umístil i další polický soubor Orchestra piccola ma giocossa. Obě hudební tělesa diriguje Michaela Michalová.

"Naše škola letos dosáhla již patnáctého vítězství některého svého tělesa v této soutěži. Koncert vítězů bude přenášet Český rozhlas 3. Česká televize navíc pořídí záznam koncertu, který odvysílá později včetně dotáček medailonků jednotlivých orchestrů. Náš orchestr ho bude točit u obřího akvária v Hradci Králové 1. listopadu podle dramaturgického nápadu Lukáše Hurníka, který bude celý koncert uvádět," uvedl ředitel polické umělecké školy Lubor Bořek.

Škola vypraví autobus, který v 9 hodin odveze orchestr do Prahy. Protože jsou v autobuse ještě volná místa, nabízí je případným zájemcům. Kdo by měl zájem se této události zúčastnit osobně, ohlaste se řediteli ZUŠ Luboru Bořkovi mailem na adresu borek.lubor@zuspolice.cz , nebo na telefon 602 466 556.

Foto archiv ZUŠ Police nad Metují

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)