Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Sobotní návrat Prague Cello Quartet na festival Za poklady Broumovska
banner

Sobotní návrat Prague Cello Quartet na festival Za poklady Broumovska

Tereza Kramplová, ředitelka festivalu

Čtvrtek, 13. srpna 2020

Sobotní návrat Prague Cello Quartet na festival Za poklady Broumovska

Božanovský kostel sv. Máří Magdalény bude v sobotu 15. srpna od 18 hodin hostit soubor čtyř violoncellistů Prague Cello Quartet. Čtveřice, která absolvovala turné mj. po Japonsku, Číně a Jižní Koreji, vystoupí na festivalu již podruhé. Zazní ozvuky jazzu, filmové i muzikálové hudby a především radost ze sdílení hudby živé.

Čtyři mladí hráči na violoncello hrající společně pod názvem Prague Cello Quartet zažili svůj debut na festivalu Za poklady Broumovska před dvěma lety, kdy vystoupili s obrovským úspěchem v kostele v Martínkovicích. Show, která se nezapomíná, přinese v sobotním programu ozvuky jazzu, filmové i muzikálové hudby a především radost ze sdílení hudby živé.

Soubor Prague Cello Quartet vznikl v roce 2006 a v současném složení hraje od roku 2012. Členové kvartetu, absolventi pražské AMU Jan Zvěřina, Petr Špaček, Jan Zemen a Ivan Vokáč mají na svém kontě řadu individuálních úspěchů i účast na prestižních domácích i zahraničních festivalech. Prague Cello Quartet vystupuje na domácích pódiích i v zahraničí – v roce 2016 absolvoval soubor turné v Japonsku, v červnu 2017 měsíční turné v Číně.

Prague Cello Quartet má na svém kontě tři alba – No.1 (2011), Top Secret (2013) a HAPPY (2018). Videoklip Fantom opery, který natočili ve vlastní produkci, dosahuje mnohamilionových zhlédnutí po celém světě.

Program:

Andrew Lloyd Webber: Jesus Christ Superstar - Heaven On Their Minds
Andrew Lloyd Webber: Jesus Christ Superstar - Everything's Alright
Claude-Michel Schonberg: Bídníci - I Dreamed a Dream
Frederick Loewe: My Fair Lady - I Could Have Danced All Night
Claude-Michel Schonberg: Bídníci - Bring Him Home
The Police: Moulin Rouge - El Tango de Roxanne
Jiří Šlitr: Kdyby tisíc klarinetů - Dotýkat se hvězd
Jiří Šlitr: Kdyby tisíc klarinetů - Tak abyste to věděla
Queen: Bohemian Rhapsody
Andrew Lloyd Webber: Phantom of the Opera - All I Ask of You
Andrew Lloyd Webber: Phantom of the Opera – Overture

Kromě tradičního dobrovolného vstupného, které festival každoročně věnuje na záchranu kostelů, mohou posluchači podpořit festival na webu https://www.darujme.cz/projekt/1203098. Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)