Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šonovský kostel rozezní předposlední koncert festivalu Za poklady Broumovska
banner

Šonovský kostel rozezní předposlední koncert festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 24. srpna 2017

Šonovský kostel rozezní předposlední koncert festivalu Za poklady Broumovska

Předposlední zastavení letního festivalu Za poklady Broumovska přinese v sobotu 26. srpna v kostele sv. Markéty v Šonově vystoupení komorního sboru Martinů Voices. Koncert začne v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Sbor Martinů Voices existuje od roku 2010 a jeho cílem je interpretovat sborovou tvorbu na nejvyšší umělecké úrovni. Ansámbl složený z profesionálních zpěváků pracuje pod vedením sbormistra Lukáše Vasilka. Dramaturgie sboru se zaměřuje především na hudbu 20. a 21. století, nevyhýbá se ale ani starším stylovým obdobím.

Martinů Voices koncertují doma i v zahraničí a jsou hosty nejvýznamnějších hudebních festivalů (např. Pražské jaro, Struny podzimu, Concentus Moraviae, Svatováclavský hudební festival). Vystupují nejčastěji samostatně, některé projekty ale realizují ve spolupráci s nejlepšími českými orchestry a dirigenty v čele s Českou filharmonií a Jiřím Bělohlávkem.

Poslední jmenovaná umělecká spolupráce přinesla ansámblu mj. i nominaci na prestižní ocenění „International Opera Award“ (za provedení opery Bohuslava Martinů Čím lidé žijí). Umění Martinů Voices je zachyceno na čtyřech CD, z nichž to nejvýznamnější, které obsahuje sborové dílo Jana Nováka, vydala v roce 2014 společnost Supraphon.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)