Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šonovský kostel sv. Markéty rozezní zpěvem vokální soubor Cappella Mariana
banner

Šonovský kostel sv. Markéty rozezní zpěvem vokální soubor Cappella Mariana

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Středa, 2. července 2014

Šonovský kostel sv. Markéty rozezní zpěvem vokální soubor Cappella Mariana

Na druhý koncert festivalu Za poklady Broumovska se mohou milovníci klasické hudby těšit již v sobotu 5. července, kdy v kostele sv. Markéty v Šonově v Broumova vystoupí komorní vokální soubor Cappella Mariana. Návštěvníky čeká skvělá interpretace středověkého vícehlasu, renesanční polyfonie a vokální díla raného baroka. Koncert začíná v 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Soubor se specializuje na interpretaci středověkého vícehlasu, renesanční polyfonie a vokálních děl raného baroka. Devátý ročník festivalu nechává posluchače nahlédnout do dějin české hudby od renesance až po současnost. "Tento koncert můžeme brát jako první krok na naší cestě českou hudební historií," říká dramaturgyně festivalu Tereza Kramplová.

Vystoupení souboru Cappella Mariana se setkávají s nadšeným přijetím publika, kritika cení především expresivitu projevu a citlivý přístup k práci s textem. Cappella Mariana vznikla v roce 2008 a jako jeden z mála domácích vokálních souborů se zaměřuje na uvádění pozapomenutých děl vrcholné vokální polyfonie z oblasti italské, vlámské či anglické renesance.

Členy souboru jsou mezinárodně renomovaní pěvci, kteří pravidelně spolupracují se souborem Collegium Marianum a vystupují na prestižních evropských festivalech (např. Festival de Sablé, Festival Baroque de Pontoise, Tage Alter Musik Regensburg, Bachfest Leipzig, Mozartfest, Pražské jaro, Mitte Europa či Bolzano Festival Bozen). Věnují se také interpretaci barokní a předromantické hudby a účinkují na českých a zahraničních pódiích. Ansámbl působí pod uměleckým vedením Vojtěcha Semeráda, který po ukončení studií na Univerzitě Karlově v Praze a Conservatoire national supérieur v Paříži pokračuje na papežském institutu Musica Sacra v Římě a dále si prohlubuje studium od gregoriánského chorálu až po renesanční polyfonii.

Program koncertu

Luca Marenzio: Dolorosi martir
Kryštof Harant: Missa quinis vocibus super Dolorosi martir (Kyrie, Gloria)
Kryštof Harant: Qui confidunt in Domino (Credo)
Kryštof Harant: Maria kron, die Engel schon (Sanctus)
Kryštof Harant: Crucifixus trium vocum (Benedictus, Agnus)
Philippe de Monte: O bone Jesu
Jacobus Vaet: Salve Regina

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)