Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Soulbönding Trip – celonoční rituál pro všechny smysly proběhne 6. října v Soulkostele
banner

Soulbönding Trip – celonoční rituál pro všechny smysly proběhne 6. října v Soulkostele

Aneta Lamrová

Čtvrtek, 4. října 2018

Soulbönding Trip – celonoční rituál pro všechny smysly proběhne 6. října v Soulkostele

Na Broumovsku se 6. října 2018 odehraje něco mimořádného. Místní legendární koncertní prostor s názvem Soulkostel je mezi příznivci undergroundové hudby známým pojmem. Jde o dříve opuštěnou ruinu německého kostelíka poblíž Vernéřovic, z níž parta nadšenců vytvořila kultovní koncertní prostor, kam se i navzdory odlehlé lokalitě na akce vydávají desítky věrných i občasných návštěvníků.

Akce bude i na zdejší poměry výjimečná i díky tomu, že kromě vystoupení pětice kapel a večera plného živé hudby bude následovat nocleh v kostele s ambientním soundtrackem (spacáky a karimatky s sebou!), budou k dispozici i vybrané pochutiny (včetně snídaně, která bude připravena samotnou organizátorkou festivalu) a atmosféru pomůže nastolit celá řada originálních dekorací.

Co se vystupujících kapel týká, v prvé řadě půjde o dvě polské formace: Magic Carpathians a Bön. Prvně jmenovaní se inspirují hudebními tradicemi východní a střední Evropy, freejazzem, ale do své hudby zapojují i elektroniku a terénní nahrávky a jejich hudbě vévodí verzatilní vokál Anny Nacher, která mimo jiné ovládá i techniky hrdelního zpěvu. Druzí jmenovaní, Bön, by se pak dali označit za temně rituální hudbu, která čerpá inspiraci z mnoha různých tradic, a jejich ambientní i noisové vystoupení je doplněno tajemnými kostýmy a vonnými substancemi.

Se svou maskovanou mlžnou show vystoupí i pražské psychedelické kvarteto Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip, kteří letos vydali dvojvinyl Feathers of Oblivion vycházející z konceptu mystiky čtyř ročních období. V jejich setu budete mít kromě základny psychedelického rocku možnost slyšet také příčnou flétnu, theremin a ozvy jiných žánrů, jako je stoner, progresivní rock či black metal a vystoupí se speciálním hostem.

Po jejich boku dále vystoupí Dreare, kteří neohroženě a svérázně plavou v temných post-rockových až post-metalových vodách, a The Syndicate, kteří propojují ambientní hudbu, elektroniku, post-rockové postupy a jazzovou improvizaci. Obě kapely taktéž přijedou z Prahy.

Sny nebo případnou vigilii vám během noci zpestří ambientní projekt Autopoetik, který vám zprostředkuje zvuky indonéského pralesa i městské džungle a ozvěny místní tradiční hudby, minimal-ambientní set od Amalgama, a ke svítání, probouzení a snídani bude znít dark-ambient set od Arkham Djs.

Soulbonding Trip tedy nabízí zážitek pro všechny smysly: uhrančivé prostředí Soulkostela, výlet mimo běžnou realitu koncertů v hudebních klubech, výběr několika jedinečných klenotů z českého potemnělého undergroundu a dvou fenomenálních hostů z nedalekého Polska, subtilní hudbu jako podkres pro inspirativní spánek, dobře zásobený bar, výborné jídlo od Irmy včetně snídaně a jedinečná vizuální výzdoba.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)