Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Soutěž Česko zpívá 2020 má své vítěze
banner

Soutěž Česko zpívá 2020 má své vítěze

René Herzán

Pátek, 18. září 2020

Soutěž Česko zpívá 2020 má své vítěze

Dne 10. září se v trutnovském Společenském centru UFFO uskutečnilo slavnostní GALA FINÁLE 13. ročníku pěvecké soutěže s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ 2020. Odborná porota, diváci v sále i mediální a VIP porota udělila svá ocenění nejlepším zpěvákům ve dvou věkových kategoriích (Sólisté 9 - 14 let a Sólisté 15 - 26 let).

Do 13. ročníku soutěže bylo zasláno celkem 405 přihlášek. Finálovému programu předcházela 3 soutěžní kola: základní, výběrové a semifinálové. Právě semifinále proběhlo den před finále a prozpívalo se do něj 100 talentovaných dětí a mladých lidí.

Do finále postoupilo pak 7 nejlepších zpěváků z každé kategorie. Ti se představili porotcům a divákům se 2 soutěžními skladbami. Finalisté ze starší kategorie se museli jednu z písní naučit doslova přes noc a ve finále je při ní doprovodil klavírista, hudební skladatel a absolvent prestižní hudební školy Berklee College of Music v Bostonu (USA) Tomáš Živor.

Jako každý rok zasedli v odborné porotě soutěže zpěváci, manažeři, produkční muzikálových divadel a projektů: zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová, zpěvák a držitel ceny Thálie za mimořádný jevištní výkon Peter Pecha, produkční Hudebního divadla Karlín v Praze Jan Křehla, manažerka Natálie Bezděková, výkonná producentka muzikálové show We Will Rock You Iveta Slabá, hudební skladatel a muzikálový zpěvák a herec MAREXT (Marek Stojánek), hudební dramaturg Českého rozhlasu Tomáš Katschner, a další.

Takto zhodnotila finále patronka soutěže Kamila Nývltová: "Jsem nesmírně vděčná za to, že jsme mohli a stihli uskutečnit všechna soutěžní kola ČESKO ZPÍVÁ 2020, a to v době, která není příjemná a lehká pro nikoho z nás. Jako patronka soutěže jsem šťastná a hrdá, protože se v soutěži opět objevili talentovaní zpěváci, kteří byli úžasní a výjimeční, měli charisma, nádherné hlasy, velké rozsahy... Letošní ročník mě, až bych řekla, dojal. Slyšeli jsme výkony, které odpovídají svoji úrovní profesionálům naší hudební scény. Finalisti obou kategorií byli opravdu skvělí! Bylo to těžké rozhodnout. Nepamatuji si, kdy jsem rozdala tolik „desítek“ neboli plný počet bodů jako letos. Doufám, že se budou naši soutěžící věnovat zpěvu i nadále, přeji jim mnoho štěstí a věřím, že se třeba uvidíme příští rok na našem hudebním CAMPU ČESKO ZPÍVÁ, kde budeme moci jejich talent dále rozvíjet."

PŘEHLED VÍTĚZŮ

Kategorie Sólisté 9 – 14 let
1. místo: Barbora Škrabálková (11 let)
2. místo: Karolina Čížková (12 let)
3. místo: Samuel Rychtar (12 let)
Cena mediální a VIP poroty: Barbora Štanclová (14 let)
Cena diváků: Karolina Čížková (12 let)

Kategorie Sólisté 15 – 26 let
1. místo: Kristina Kůtková (17 let)
2. místo: Nicol Pešková (27 let)
3. místo: Kateřina Chybová (15 let).
Cena mediální a VIP poroty: Kristina Kůtková (17 let)
Cena diváků: Nicol Pešková (27 let)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)