Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Špičkové Bennewitzovo kvarteto okouzlilo publikum na třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska
banner

Špičkové Bennewitzovo kvarteto okouzlilo publikum na třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 18. července 2016

Špičkové Bennewitzovo kvarteto okouzlilo publikum na třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Více než 350 návštěvníků si přišlo v sobotu 16. července do vernéřovického kostela poslechnout třetí koncert letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska, na němž vystoupilo Bennewitzovo kvarteto.

Houslisté Jakub Fišer a Štěpán Ježek, violista Jiří Pinkas a violoncellista Štěpán Doležal přilákali do vernéřovického kostela sv. Michaela 353 posluchačů, kteří měli během více než hodinového koncertu možnost naslouchat dílům Josefa Suka, Ervína Schulhoffa a Antonína Dvořáka. Hudební schopnosti umělců nakonec publikum ocenilo závěrečným potleskem vestoje.

"Bylo to opět nádherné," odcházeli z koncertu spokojení návštěvníci. Na péči o broumovské kostely, ve kterých se 11. ročníku festivalu celé léto koná, se i tentokrát bude přispívat z výtěžku dobrovolného vstupného, jenž činil 25 487 korun.

"Hrálo se nám krásně, je to tady takový magický prostor. Zvenku to vůbec nevypadá tak veliké, jak to ve skutečnosti je. Když jsme vešli dovnitř, tak jsme byli unešeni. Zároveň jsme měli trochu strach, jak bude koncert znít, protože tu bylo velké echo. Ale tím že se prostory úplně zaplnily, což je tady už tradicí, jak jsme pochopili, tak se akustika vybalancovala a hrálo se moc hezky," sdělil po koncertě houslista Štěpán Ježek.

Držitelky řady prestižních hudebních ocenění, cembalistka Monika Knoblochová a violistka Kristina Fialová, vystoupí na čtvrtém koncertu festivalu – v sobotu 23. července od 18 hodin v adršpašském kostele Povýšení sv. Kříže.

Foto Jaroslav Winter, video Královéhradecký kraj

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)