Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šrumec oslaví 20 let
banner

Šrumec oslaví 20 let

René Herzán

Pondělí, 14. ledna 2019

Šrumec oslaví 20 let

V sobotu 19. ledna 2019 v undergroundovém klubu Eden v Broumově zahraje celkem osm kapel a sólistů na večírku, při kterém se bude slavit dvacet let od prvního koncertu pořádaného lidmi kolem Šrumce. Od prvního koncertu v roce 1999 v Hejtmánkovicích uspořádali na Broumovsku asi 80 koncertů, na kterých zahrálo více než 200 kapel.

Sobotní večer bude patřit několika čerstvým jménům domácí scény, ale bude se i vzpomínat. Hned na začátku zahrají dvě regionální kapely, které se po delším čase vrátily na pódium – Destroyer, kteří mají nyní základnu ve Stárkově, a českoskaličtí Jay-Zen. "Vzpomínková sekce" bude zahrnovat ještě polskou jazz-punkovou kapelu dr fleischman, která bude na Broumovsku vystupovat po čtvrté. Bude to jejich vůbec první koncert od doby, co v roce 2013 v broumovské Ambře zahráli úplně naposledy. Pionýři českého noise rocku Slut se na Broumovsko vrací také po několikáté, dříve dojížděli hlavně na akce pořádané Petrem "Spacákem" Staňkem.

Novým jménem na české scéně je kapela Prohra Praha, kde se sešli muzikanti z kapel Gnu nebo Planety a pokračují v nejlepší tradici všech kapel vydávajících na pražském labelu Silver Rocket. Sem patří i básník a performer Aran Satan, který své dosavadní dílo shrnul na album, které právě vyšlo a sklízí jen pozitivní recenze. Naopak raper Inau to své dochystal a vydá ho v nejbližší době.

Závěr výročního večírku obstará Ventolin, což je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety. Vznikl v roce 2007 jako boční "odpočinkový" projekt, velmi záhy se dostal do povědomí na české klubové scéně. K živému hraní používá staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny.

Akce v klubu Eden v Žižkově ulici začne v 18 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)