Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Stanislav Pitaš: Člověk musí být tak trochu šílený, aby vznikly výjimečné věci
banner

Stanislav Pitaš: Člověk musí být tak trochu šílený, aby vznikly výjimečné věci

René Herzán

Středa, 11. března 2020

Stanislav Pitaš: Člověk musí být tak trochu šílený, aby vznikly výjimečné věci

Vůbec poprvé v České republice se 13. června v Broumově uskuteční ojedinělá hudební akce nazvaná Free world Broumov 2020. "Člověk musí být tak trochu šílený, aby vznikly výjimečné věci," říká pořadatel akce Stanislav Pitaš.

Free world Broumov 2020 chce připomenout slova Václava Havla a Martina Ivana Jirouse, že láska a pravda musí jednou zvítězit nad lží a nenávistí a že na poklepávání po ramenou zahyne každá kultura.

Free world Broumov 2020 se uskuteční v sobotu 13. června od 15 hodin na Mírovém náměstí v Broumově. Vystoupí zde minimálně 40 bubeníků, 40 kytaristů, 40 baskytaristů a 40 zpěváků. Budou se hrát tyto skladby a v tomto pořadí:
NEIL YOUNG – Rockin´ in the Free World, DAVID BOWIE – Heroes, ROLLING STONES – Satisfaction, MILAN HLAVSA – Muchomůrky bílé a ještě jednou NEIL YOUNG – Rockin´ in the Free World.

"K dispozici jsou orientační live nahrávky všech čtyř skladeb. Účelem je, aby si všichni zúčastnění hudebníci mohli poslechnout a naučit se, v jaké aranži bude "centrální" kapela (TRILOBEAT) jednotlivé skladby hrát. Saxofon ve skladbě Muchomůrky bílé bude hrát pouze jeden hráč z hlavního pódia. Instrukce k rozdělení kytarových partů budou ještě v čase upřesněny," říká Stanislav Pitaš a upřesňuje:

"Co si vzít s sebou? Je to jednoduché, v zásadě vše, co jste zvyklí používat na pódiu/ve zkušebně. Nutný základ je: kytaristé - kytara, zesilovač + reprobedna/kombo, kabeláž, max. výkon 50w, baskytaristé - baskytara, zesilovač + reprobedna/kombo, kabeláž, max. výkon 500w, bubeníci - minimální počet bubnů pro potřeby vybraných skladeb je bass, snare, 1x tom, 1x floortom, komplet hardware, činely, kobereček, zpěváci - hlasivky (znalost angl. jazyka důležitá)."

Zaregistrujte se na tomto e-mailu: freeworldbroumov@gmail.com.

Vstupné bude dobrovolné, od 20 hodin bude v undergroundovém klubu Eden veselice s kapelou Trilobeat.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)