Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Stanislav Pitaš pokračuje s hudební produkcí. Do Broumova přijede Gary Lucas
banner

Stanislav Pitaš pokračuje s hudební produkcí. Do Broumova přijede Gary Lucas

René Herzán

Neděle, 11. ledna 2015

Stanislav Pitaš pokračuje s hudební produkcí. Do Broumova přijede Gary Lucas

Stanislav Pitaš nedávno oznámil, že končí s pořádáním kulturních akcí v Šonově. Jen pár dní po novém roce však oznámil: "Občanské sdružení Music & Theatre S. G. Pitaš pořádá v sobotu 7. března 2015 od 19 hodin v Broumově evropskou premiéru koncertu Garyho Lucase, který na sólovou kytaru doprovodí filmovou produkci hororu Frankenstein."

V den oslav amerického Halloweenu, 31. října 2014, vystoupil Gary Lucas v United Palace Theatre v New Yorkském Harlemu. Ve světové premiéře zde představil svou sólovou kytaru, jako doprovod klasiky kinematografie - hororu Frankenstein od Jamese Whalea z roku 1931, s Borisem Karloffem v roli monstra, Colinem Clivem jako Dr. Frankensteinem a strašidelným Dwight Fryem představujícím vyšinutého hrbatého Frankensteinova asistenta Fritze.

"Ozval se mi manažer Garyho Lucase a nabídl mi jeho sólový koncert. Šonov doporučil Napoleon Murphy Brock z The Grande Mothers, kteří zde už dvakrát hráli. Že prý je Šonov skvělé místo na hraní se skvělými posluchači. Jistě víte, že Gary Lucas byl léta stěžejní postavou alb Captain Beefheart, hrál s Nickem Cavem a nedávno natočil desku s Petem Hammilem. Uvádí se, že Gary Lucas je jeden z nejlepších a nejoriginálnějších kytaristů v Americe," uvedl Stanislav Pitaš.

Koncert se však nebude konat v Šonově, ale v nových prostorech v Broumově. Bližší informace dostanete na mailové adrese sgpitas@gmail.com nebo na telefonu 603 158 927.

Fotomontáž Caroline Conejero

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)