Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Starci na chmelu živě v Broumově
banner

Starci na chmelu živě v Broumově

Michaela Plchová, foto archiv Evy Kroupové

Čtvrtek, 9. června 2022

Starci na chmelu živě v Broumově

Dnes, ve čtvrtek 9. června od 18 hodin, proběhne na Kostelním náměstí v Broumově studentské představení Starci na chmelu.

Hudební seminář Gymnázia Broumov si pod vedením pedagožky, hudebnice a spisovatelky Evy Kroupové připravil představení na motivy známého muzikálového filmu Starci na Chmelu. Nadčasový příběh první lásky, vzpoury vůči autoritám i systému studenty lákal. „Věkově i myšlenkově si původní filmoví herci a současní protagonisté sedí. Lákalo nás retro více zaměřené tanečně,“ vysvětluje Eva Kroupová proč si studenti zvolili právě tento muzikál.

Studenti na představení pracují posledních pět měsíců. Podle slov Evy Kroupové je práce se studenty na projektech obvykle zábavná a mívá zaběhnuté fáze. První nadšení vystřídá útlumové období, a teprve když jdou přípravy do finále, všichni znovu pořádně zaberou. „Počítám, že to tentokrát bude taky tak. Jsem moc ráda za vedoucí tanečnici a choreografku Danielu Valešovou, to je z řad studentů velká pomoc,“ dodává Eva Kroupová. Celkem se na představení podílí 20 studentů broumovského gymnázia, někteří jako herci, jiní v pozici kulisáků či zvukaře. Délka představení bude zhruba 40 minut.

Pro účely představení bude na Kostelním náměstí přistaven starý autobus Škoda 706 RTO, kterým se kdysi na chmelové brigády jezdilo, a jenž vystupuje i ve známém filmu. Držme dnes účinkujícím palce, aby odpoledne vykouklo slunce. „Tance na kostkové dlažbě ve stínu retro autobusu firmy P-transport vyžadují jednoznačně sluníčko. Myslete na nás. Na představení jste velmi vítáni,“ uzavírá Eva Kroupová.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)