Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Startuje Varhanní léto
banner

Startuje Varhanní léto

Prokop Zapletal, foto archiv pořadatelů

Úterý, 2. července 2024

Startuje Varhanní léto

Ve středu 3. července proběhne v broumovském kostele sv. Petra a Pavla zahájení 24. ročníku festivalu Varhanní léto.

Série celkem jedenácti koncertů proběhne v rozmanitých prostorech kostelů od Broumova po Červený Kostelec, přičemž v každém kostele se nachází unikátní varhany z období od baroka až po dobu moderní.

Festivalem nás budou provázet již známí umělci jako Michal Novenko z Pražské konzervatoře, Ondřej Valenta z katedrály sv. Víta či Jiří Tymel z Nového Města nad Metují. V rámci festivalu bude mít premiéru varhaník Královské kolegiální kapituly na hradě Karlštejně a v Berouně Lukáš Petřvalský a nově se podíváme také do kostela sv. Jakuba v Červeném Kostelci.

Varhanní léto se připojuje k oslavám Roku české hudby, a tak se zvýšené pozornosti dostane varhanním a vokálním skladbám českých autorů. Mezi nimi budou například B. M. Černohorský, A. V. Michna z Otradovic, Josef Mysliveček, V. J. Tomášek, Antonín Rejcha, Josef L. Zvonař, Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Josef Suk nebo Adolf Průcha.

Specifika jednotlivých varhan jsou popsána na stránkách festivalu www.varhannileto.cz Varhanní léto můžete sledovat i na Facebooku a Instragramu.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)