Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Šťastný rockový večer v Edenu
banner

Šťastný rockový večer v Edenu

Petr Štěpnička

Úterý, 17. září 2019

Šťastný rockový večer v Edenu

Pátek třináctého si každý vykládá po svém, večer v broumovském Edenu nicméně dokázal, že na toto datum opravdu není nutné nahlížet negativně. Pitašův klub totiž hostil další z výjimečných rockových akcí! Tu nakopla brandýská formace Tvůj dědek, která bavila vtipným punk rockem postaveném na jednoduchých, zato však rychle funkčních riffech, vtipných textech ("kolik stylů znáš, tolikrát jsi člověkem"), a hlavně skáčkovém saxofonu, jenž dodával hudbě drajv i eleganci.

A pak to přišlo! Americké trio Lord Bishop Rocks rozvířilo broumovský klub takovým způsobem, že nezůstalo v klidu snad ani jediné vlákno ze "zvukotěsných" dek, které jsou stylově rozvěšeny pod stropem celého sálu. Hlavně se však hýbal bezmála dvěstěhlavý dav, jenž toho večera do Edenu dorazil. Dovoluji si tvrdit, že ani jeden z návštěvníků nelitoval.

Rytmická sekce vytvořila napínavým intrem důstojné entrée pro frontmana kapely, který ohromil publikum nejen dvoumetrovou postavou a kytarou barevně sladěnou s kalhotami, ale především uměleckým výkonem. Díky Lordovi a jeho dvěma kumpánům navštívil Broumov duch éry hippies, Woodstocku, Black Sabbath, Zeppelínů, Párplů, blues rocku a mnoha dalších asociací, které má s ranou žánrovou etapou spojenou každý správný rocker.

Energie tekla sálem po kilech, Lordův zpěv zněl jako kázání (ne)svaté, riffy projížděly tělem jako sbíječky, baskytara bublala jako baskervillská blata a bicmen mlátil do soupravy jako kdyby to měl být jeho poslední den na světě. A přitom šlo "jenom" o jednu z mnoha desítek zastávek, kterou americká kapela absolvovala ve svém neuvěřitelně nabitém koncertním plánu. Těžko říct, jestli takový výkon podávají hudebníci každý večer. Jisté každopádně je, že v Broumově ze sebe vydali maximum.

Za vše mluví hláška jednoho z návštěvníků: "Tohle byl nejlepší večer, co jsem tady zažil!", případně slova samotného bicmena: "Vaše město je opravdu daleko, ale tahle cesta se fakt vyplatila. Je vidět, že lidi jsou tady po podobný muzice hladoví, byli fakt skvělý, moc jsme si to užili."

My také. Děkujeme!

Foto Petr Štěpnička a Milan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)