Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Stěnavan zazpíval u příležitosti 40. výročí založení sboru
banner

Stěnavan zazpíval u příležitosti 40. výročí založení sboru

Jindřich Horkel

Úterý, 8. listopadu 2011

Stěnavan zazpíval u příležitosti 40. výročí založení sboru

Koncert pěveckého sboru Stěnavan u příležitosti 40. výročí založení v úterý 8. listopadu téměř zaplnil  Městské divadlo v Broumově o kapacitě 200 diváků.

Na Broumovsku i v příhraničních oblastech Polska známý šestatřicetičlenný smíšený pěvecký sbor vystoupil před svým publikem na téměř hodinu a půl trvajícím koncertě. Představil široký, pestrý a bohatý repertoár. Od spirituálů přes lehké, mnohdy zlidovělé a národní písně, skladby českých i známých světových autorů, až po operetní a operní árie v podání sólistek Romany Roškové, Markéty Šrůtkové a Lenky Bohadlové. Vystoupení doprovázela na klavír učitelka ZUŠ v Náchodě, původem Japonka, Mami Paseka a dirigent Ladislav Šikut. Posluchači odměňovali výkon souboru častým potleskem. Na závěr obdrželi sólisté kytice a celý soubor květinový koš z polské Nowe Rudy.

Na konci koncertu poděkoval dirigent a současný umělecký vedoucí souboru Mgr. Ladislav Šikut všem účinkujícím i bývalým členům souboru za jejich vynaložené úsilí pro Stěnavan. Vyslovil poděkování i Městu Broumov a firmě Hobra-Školník s.r.o., díky jejichž darům vystupoval soubor na jubilejním koncertě ke svému 40. výročí v nových stejnokrojích.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)