Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Stinka se po dvou letech vrací do nahrávacího studia
banner

Stinka se po dvou letech vrací do nahrávacího studia

René Herzán

Úterý, 2. června 2015

Stinka se po dvou letech vrací do nahrávacího studia

Hana Lundiaková z Broumova, která vystupuje pod uměleckým pseudonymem Stinka, se po dvou letech vrací do nahrávacího studia. Nových deset písniček shrnula pod název Bído, čau... Jde o skutečně první čistě autorské album, jak hudebně, tak textově. Po románu Imago Ty trubko! jde o skutečně zásadní počin.

K nahrávání si Hana Lundiaková přizvala skvělé české muzikanty: Ondřeje Ježka z OTK, Martina Černého z Rudovousu, Františka Holého, Martina Petráska na bicí, trumpetistu Jana Vodrýsku, ale i známou Muchu a Supici ze Tří sester Veroniku Borovkovou.

Stinka nyní shání finanční prostředky, za něž by mohla uhradit náklady na nahrávání v excelentním studiu Jámor, které je u nás přirovnáváno ke studiu Stevea Albiniho, který produkoval mimo jiné Nirvanu.

Vytvořila proto projekt na portálu "kolektivní tvorby" Hithit, kde můžete přispět abonentní koupí alba a dalších odměn k realizaci desky. Album Bído, čau...přinese písničky s drivem, který byste u akordeonu nečekali. Ne nadarmo má Stinka největší harmoniku mezi českými holkami s harmoškou. Její nástroj má 120 basů. Ke své umělecké činnosti samozřejmě Hana Lundiaková hledá i další sponzory a mecenáše.

Přispět můžete zde: https://www.hithit.com/cs/project/1398/stinka-bido-cau-nahravani-druheho-cd

Foto Kryštof Havlice

Článek k tématu: Imago. Ty trubko! První román Hany Lundiakové

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)