Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Středeční ArtCafé si získalo Miriam Bayle Trio nestrojeným podáním jazzu
banner

Středeční ArtCafé si získalo Miriam Bayle Trio nestrojeným podáním jazzu

Jakub Šleis

Sobota, 11. října 2014

Středeční ArtCafé si získalo Miriam Bayle Trio nestrojeným podáním jazzu

Broumovské ArtCafé si pro posluchače na středeční večer 8. října připravilo špičkovou jazzovou zpěvačku Miriam Bayle proslulou svými excelentními scatovými improvizacemi. Tu doplňoval na kontrabas Petr Dvorský a na klavír Matej Benko. Trio si svou uceleností, bezprostředním humorem a kvalitou podání získalo všechny návštěvníky, kterých se v Kreslírně broumovského kláštera sešlo na třicet.

Koncert během večera skvěle gradoval. Repertoár Miriam vybírala bez příprav podle nálady po každé písni. Matej Benko předvedl za klavírem opravdu strhující dynamickou hru, za kterou byl náležitě diváky odměňován, ovšem v pozadí nezůstával ani Petr Dvorský.

"Na koncertě v Kreslírně jsem byl poprvé, atmosféra koncertu na mě zanechala silný dojem. Velice se mi líbil bezprostřední kontakt Miriam a jejích spoluhráčů s posluchači, ke kterému tento úchvatný prostor vybízí. Oceňuji i příjemný zvuk sálu, který dá vyniknout charakteristickému stylu podání jednotlivých umělců," popsal po koncertě svůj dojem místní hudebník Martin Minařík.

Podzimní program ArtCafé pokračuje 22. října koncertem Ireny Budweiserové, dlouholeté členky Spirituál kvintetu, která vystoupí se svým projektem Blue Soul. Středeční večer 5. listopadu vám představí známý hudební kritik Jiří Černý poslechový pořad o legendárním písničkáři a básníkovi Leonardu Cohenovi.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)