Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Středeční večer ArtCafé patřil bluesovému triu kytaristy Marcela Flemra
banner

Středeční večer ArtCafé patřil bluesovému triu kytaristy Marcela Flemra

redakce

Pátek, 14. února 2014

Středeční večer ArtCafé patřil bluesovému triu kytaristy Marcela Flemra

Bluesové trio osobitého kytaristy Marcela Flemra vystoupilo během středečního večera klubu přátel umění ArtCafé v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově. Přes konkurenci Zimních olympijských her se v Kreslírně sešlo více než 40 příznivců kvalitní hudby.

"Návštěvníci koncertu si vychutnali melodie inspirované mistry elektrické kytary jako je T-Bone Walker, Lowell Fulson, Clarence "Gatemouth" Brown, Earl Hooker, Hubert Sumlin, Magic Sam, B.B.King, ale i modernějším zvukem Alberta Collinse, Roberta Craye a Jimmieho Vaughana," vyjmenoval autory skladeb jeden z pořadatelů Kamil Hušek.

Večerem provázel sám Marcel Flemr a přiblížil posluchačům historii tohoto žánru. Kapela složená ze zkušených hráčů, která společně koncertuje od roku 2007, vysoce přesahuje pouhou imitaci bluesových revivalů. Svým originálním projevem, silným bluesovým cítěním a autentickým zvukem posluchače přenesla tam, kde to všechno začalo a zcela si publikum získala. Muzikanti naopak ocenili příjemnou atmosféru klubu a jeho návštěvníků: "Cítili jsme energii, která k nám od lidí proudila."

Další program ArtCafé bude pokračovat ve stědu 26. února setkáním s PhDr. Stanislavem Bohadlem, Csc. na téma Šporkovy barokní písně. Stanislav Bohadlo, muzikolog, hudební badatel a popularizátor české hudby, posluchačům přiblíží barokní hudbu z dob hraběte Šporka. Toto jméno je spjato především s Hospitalem v Kuksu, kde právě hrabě Špork rozvíjel a podporoval uměleckou tvorbu předních českých a evropských autorů té doby.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)