Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Své evropské turné zahájila Alita Moses v broumovském klášteře
banner

Své evropské turné zahájila Alita Moses v broumovském klášteře

René Herzán

Pátek, 6. května 2016

Své evropské turné zahájila Alita Moses v broumovském klášteře

Americká jazzová zpěvačka Alita Moses vystoupila ve středu 4. května v hudební kavárně ArtCafé broumovského kláštera. Vycházející hvězda mezinárodní jazzové scény tu zahájila své evropské turné s triem newyorského hudebníka Waltera Fischbachera.

Během měsíčního turné, jehož první zastávkou se stala vyprodaná Kreslírna broumovského kláštera, projede zpěvačka Alita Moses kromě České republiky také Švýcarsko, Rakousko, Německo, Slovensko. Při koncertech doprovodí zpěvačku známý newyorský klavírista a producent Walter Fischbacher, rakouský bubeník žijící v Americe Andy Winter a skvělý český kontrabasista Petr Dvorský.

"Čeká nás pětadvacet měst v pěti evropských zemích, vlastně téměř každý den jedno město, a právě Broumov je premiérou tohoto projektu a prvním městem, kde začínáme. Klášter je krásné místo, je tu nádherný výhled do okolí, které je velmi inspirující pro hudbu, kterou bychom chtěli večer hrát. A zvuk tady v Kreslírně je skvělý. Vlastně musím říct, že jeden z těch lepších, které jsem zatím měla možnost zažít," sdělila Alita Moses o přestávce během broumovského koncertu.

Program ArtCafé pokračuje ve středu 18. května v 19 hodin. Do klášterní Kreslírny dorazí hudební publicista a kritik Jan Rejžek se svým poslechovým pořadem Kaleidoskop.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)