Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Svůj jediný koncert v České republice odehrály v broumovském Edenu

Svůj jediný koncert v České republice odehrály v broumovském Edenu

René Herzán

Středa, 22. září 2021

Svůj jediný koncert v České republice odehrály v broumovském Edenu

Po třech letech se do undergroundového klubu Eden v Broumově vrátila dívčí kapela Grausame Töchter a opět bylo se na co koukat. A to doslova. V pátek 17. září to byl jediný letošní koncert této německé pankové kapely v České republice.

Grausame Töchter, v překladu „Kruté dcery“, ve své hudbě využívají prvky industriálu, punku, filmové hudby a techna. Texty zpěvačky Aranei Peel v německém jazyce se často točí kolem témat, jako je sadomasochismus či konflikty ve vztazích.

„Každý člověk má svoji barvu, svůj stín. My to vidíme a snažíme se lidem říci, že když se přes ten stín dostanou, tak budou lidi, a ne žádní posraní blbci,“ řekla po koncertě Aranea Peel, mimochodem, v této době nezadaná charismatická osobnost kapely. Aranea a další dívky z kapely, jakož i jediný muž, bubeník Gregor, se po koncertě ochotně s diváky fotili a rozdávali podpisy. Povídání s Araneou překládal Zdeněk Burda z kapely The Primitives Group, která druhý den vystoupila v Edenu při festivalu Undergroundové kvílení.

Extravagantním „krutým dcerám“ se prý líbí jak klub Eden, tak okolí Broumova. A proto nevylučují, že se se svou show do Broumova opět vrátí.

Eden a jeho fanoušci se brzy mohou těšit na další hudební událost. V pátek 15. října zde vystoupí legendární Roman Dragoun.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)