Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Takový ty slova, jako čmeláčci, huňatý a milý s kapkou medu...
banner

Takový ty slova, jako čmeláčci, huňatý a milý s kapkou medu...

René Herzán

Pondělí, 5. června 2017

Takový ty slova, jako čmeláčci, huňatý a milý s kapkou medu...

Za studentských let to bývala jedna z nejzpívanějších písní. Po mazlivém úvodu následuje burácivý refrén: Až si pro mě příjdou funebráci. Řeč je o písni Blues o spolykaných slovech, kterou už roky těší své poblikum Michal Prokop. On a jeho kapela Framus Five vystoupí v pátek 9. června od 20 hodin v undergroundovém klubu Eden v Broumově. Jistě zazní i "funebráci".

V klubu Eden vystoupí kompletní Framus Five s Michalem Prokopem. Vrací se kytarista Luboš Andršt, který zde před třemi týdny hrál se skupinou Energit. Také rockový houslista Jan Hrubý u pořadatele Standy Pitaše už hrál (v roce 2014 v Šonově s formací Kukulín). A další jména, na bicí zahraje Pavel Razim, Jirka Šíma - saxofon a Roman Bobík Kubát - trubka, oba zažili zlaté časy skupiny YO YO Band, Zdeněk Wimpy Tichota - basa a Jan Kolář - klávesy. Silná sestava.

"Proč se na koncerty takových bardů vždy těším? Jsou autentičtí, snaží se něco sdělit, dokonale ovládají své řemeslo, mají nadhled a umí udělat show i bez toho, aniž by podbízeli. Prostě jim jejich hudbu věřím a mám je rád," říká hudební fanoušek Jiří Rambousek.

"Co napsat o muzikantovi, který se na hudební scéně pohybuje již od 60. let? Snad to, že je skladatel, kytarista, moderátor, bývalý politik, je nositelem významných ocenění jako jsou Řád umění a literatury Francouzské republiky (1995), titul nejlepší zpěvák 1. československého Beatového festivalu v Praze (1967) nebo zpěvák roku časopisu Melodie (1988) a držitel několika platinových a zlatých desek a dvojnásobný člen Beatové síně slávy Radia Beat (2007, 2017). Né Helena Vondráčková se svými plky, ale Michal Prokop se skladbami Kolej Yesterday a Bitva o Karlův most by mohl být právem, pokud by o to vůbec stál, nazván národním pokladem. Kdo nevěří, ať se přijde sám přesvědčit k nám do Edenu," říká pořadatel akce Stanislav G. Pitaš.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)