Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Talentovaní zpěváci mají poslední možnost přihlásit se do pěvecké soutěže Česko zpívá 2020
banner

Talentovaní zpěváci mají poslední možnost přihlásit se do pěvecké soutěže Česko zpívá 2020

René Herzán

Středa, 5. února 2020

Talentovaní zpěváci mají posledních pár dní na odeslání své přihlášky do 13. ročníku oblíbené pěvecké soutěže Česko zpívá 2020. Uzávěrka přihlášek proběhne již 10. února 2020 (včetně).

Česko zpívá je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky ve věku od 9 do 26 let, která si svým profesionálním a osobitým přístupem získala přízeň začínajících zpěváků, hudebních pedagogů i veřejnosti.

V minulých letech zde zanechaly výrazné stopy i zpěvačky z Broumovska. Nela Řehořová z Police nad Metují vyhrála internetové hlasování soutěže Česko zpívá s písní Černá vrána. Michaela Řeháková z Machova, zpěvačka, která vystupuje se skupinami Elka a Relax band, uspěla v pražském výběrovém kole a postoupila do semifinále v Trutnově, kterého se nakonec nezúčastnila. Výběrového kola v Praze se zúčastnili také žáci učitelky zpěvu Romany Roškové ze Základní umělecké školy v Broumově Lukáš Knýbel, Veronika Tůmová a Pamela Kocel. Jednu z cen na 10. ročníku předával i redaktor Našeho Broumovska René Herzán.

"Jsem moc pyšná na všechny naše soutěžící a moc se těším, že letos opět objevíme další nádherné talenty a pomůžeme jim prosadit se," říká patronka projektu Kamila Nývltová, která soutěž také představí v pátek 7. února 2020 divákům pořadu České televize Sama doma.

Pěvecké klání má čtyři soutěžní kola a je vyhlašováno pro 2 věkové kategorie (Sólisté 9 – 14 let, Sólisté 15 – 26 let). Zpěváci se do soutěže hlásí prostřednictvím jednoduchého elektronického formuláře, kam vloží kromě údajů o sobě i nazpívanou soutěžní nahrávku. Ze všech zaslaných nahrávek vybere odborná porota v základním kole postupující soutěžící, kteří se již na živo budou prezentovat v dalších kolech. Výběrové kolo se uskuteční začátkem března v Praze, semifinále a finále 2. a 3. dubna 2020 v centru UFFO v Trutnově.

Na soutěžící se těší opět "hvězdná" porota, zpěvačka Leona Machálková, Renata Drössler, zpěvák Petr Bende, Sebastian, Peter Pecha, moderátorka Gábina Partyšová, módní návrhář Osmany Laffita, produkční Hudebního divadla Karlín Jan Křehla a další ...

Úspěšní účastníci mohou získat mimo jiné atraktivní věcné ceny od partnerů soutěže, možnost veřejně prezentovat svůj talent, setkat se s osobnostmi české hudební scény, užít si jedinečnou povzbuzující atmosféru nebo navázat nová přátelství.

Online přihlašovací formulář a pravidla a podmínky účasti naleznete na webu www.cesko-zpiva.cz

Foto archiv soutěže Česko zpívá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)