Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Taneční klub Broumov získal v Jičíně osm finálových umístění
banner

Taneční klub Broumov získal v Jičíně osm finálových umístění

René Herzán

Neděle, 1. června 2014

Taneční klub Broumov získal v Jičíně osm finálových umístění

V polovině května se děti z Tanečního klubu Broumov zúčastnily své již třetí soutěže s názvem O cenu Valdštejnova Jičína. Broumovské taneční páry zde ve standardních a latinskoamerických tancích a v kombinaci těchto tanců získaly osm finálových umístění.

Účast v soutěži byla zastoupena šesti tanečními páry. Dva z nich jsou v kategorii D2 (děti 10 - 11 let) Petr Vaněk - Andrea Sadová a Petr Vejrosta - Sára Evelyn Valášková a čtyři taneční páry J1 (junioři 12 - 13 let) Petr Martinec - Nela Hoffmannová, Jindřich Novotný - Štěpánka Novotná, Michal Šlechta - Simona Hornychová a Pavel Musil - Kristýna Vondřejcová.

Ještě týden předtím broumovští tanečníci startovali přímo na Mistrovství ČR Hobby Dance a Figurálního valčíku - Velká cena AFI PALACE v Pardubicích. "Byl to nápad, jak umožnit dětem soutěžit v tak nádherném prostředí a nezapomenutelné atmosféře, přičemž podmínkou účastí byla účast na minimálně jedné taneční soutěži, což jsme splnili koncem března v Sezemicích," řekl vedoucí Tanečního klubu Broumov Michal Ticháček.

Taneční klub se zpopčátku soustředil na soutěžení především latinskoamerické taneční formace, ale postupem času byly taneční páry průběžně připravovány na soutěžení v párech. "Tento školní rok byl pro nás bohatý na umístění "na bedně" s latinskoamerickou taneční formací s názvem Když děti tančí s Elvisem. Postupem času a s navýšením tréninkových hodin jsme se začali více věnovat tancům standardním a tancům latinskoamerickým v párech," potvrdil Michal Ticháček.

"Každá soutěž je záležitostí celého dne, náročná nejen na fyzickou připravenost tanečních párů, ale také na psychickou zátěž. Jsem rád, že jsme se s dětmi začali soutěží účastnit a že mohou atmosféru vnímat a užívat si ji. V tanečních soutěžích se počítá každý bod, každý postup do dalších kol a samotná finálová umístění jsou pro tanečníky TOP v hodnocení jejich výkonu. Závěrem chci tímto všechny děti pochválit a poděkovat jim nejen za jejich výkon a úspěch, ale za bojovnost a pokud se někomu nepodařilo umístit se mezi nejlepšími, tak poděkovat za to, že neodešli z tanečního parketu a podpořili své kamarády, kteří ještě bojovali o svá co nejlepší umístění," ocenil soudružnost broumovských tanečníků Michal Ticháček.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)