Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Tipy na víkend na Broumovsku na 6.-7. srpna 2011
banner

Tipy na víkend na Broumovsku na 6.-7. srpna 2011

René Herzán

Čtvrtek, 4. srpna 2011

Tipy na víkend na Broumovsku na 6.-7. srpna 2011

Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska vstupuje o tomto víkendu do své druhé poloviny koncertem ve Vižňově v kostele sv. Anny. V sobotu 6. srpna od 18.00 hodin zde vystoupí mladá talentovaná flétnistka Jana Jarkovská, které má ve Vižňově kořeny. Bude koncertovat společně s klavíristkou Lucií Čížkovou a violoncellistkou Zuzanou Virglerovou.

Více o festivalu Za poklady Broumovska jsme naposledy psali v podrobnějším článku.

Z výtvarného umění je v na programu vernisáž výstavy obrazů Josefa Ducháče "ZE SKICÁKŮ" ve výstavních prostorách Pellyho domů v Polici nad Metují. Vernisáž výstavy je 6. 8. od 10 hod, výstava zde potrvá do 3. 9. 2011.

V Polici nad Metují pořádají v sobotu ukázkový výlet v severské chůzi neboli tak zvaném nordic walking, kde zájemcům zapůjčí na vyzkoušení hole zdarma. Následovat bude výlet rozdělený na pokročilé a začátečníky. Sraz je v 10 hodin na Masarykově náměstí před informačním centrem v Polici nad Metují. Více viz v očekávanách událostech.

Na statku č.p. 6 v Křinicích u Broumova je v sobotu večer koncert Bigboš Křinice a vystoupí kapely Airfare, Peshata, From Our Hands (sk) a další. Více v programu.

Před tím ráno v této obci začíná od 9.00 Křinická pouť spojená s tradičním jarmarkem a pak odpoledním průvodem, který povede převor Prokop Siostrzonek, a večer s taneční zábavou. Podrobnosti jsou v programu pouti.

Z jiného žánru je v sobotu večer v Broumově Videodiskotéka v bývalém Městském hotelu v Broumově na náměstí.

V neděli jsou od rána na programu očekávaných událostí Nedělní bohoslužby - 8:30 Otovice, 10:00 Broumov, 16:00 Ruprechtice.

V klášterní Zahradě* v Broumově budou v neděli od 9.00 Farmářské trhy.

V rámci cyklu Člověk a příroda pořádá Sdružení pro ekologickou výchovu a etiku Severka a město Police nad Metují v neděli od 15 hod v Pellyho domech zajímavé odpoledne na téma: Vodní říše. Je to v rámci projektu Kapka 21 a spolufinancováno státním fondem životního prostředí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)