Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Tlupa tlap přiveze do Police folkrock z hor
banner

Tlupa tlap přiveze do Police folkrock z hor

Pavel Frydrych

Středa, 6. srpna 2014

Tlupa tlap přiveze do Police folkrock z hor

V rámci projektu Police plná poezie (PPP) se v sobotu 9. srpna od 20 hodin v polickém klášteře uskuteční koncert pilníkovské skupiny Tlupa tlap. Tlupa tlap je tradičním hostem PPP, který přiváží mezi vážnou i méně vážnou poezii autorů z celé České republiky svůj osobitý folkrock z hor. Kapela v loňském roce vydala svoje – po přejmenování – první album s lakonickým názvem Tlupa tlap.

Na svém webu skupina uvádí, že "při různých pokusech nasadit do hudby netradiční nástroje (kromě břichomluvectví zkusili snad všechno) se kapela ustálila cca na dvaceti nástrojích či nástroječcích – rušidlech." Během 18ti let existence skupina (do roku 2011 pod jménem Kaluže) pomalu rozšiřuje svůj akční rádius, od překročení "uzavřených hranic obce Pilníkov", přes roztažení se v celém Podkrkonoší, postupně vyjíždí do kraje, aby posluchačům představovala své stále příjemnější hudební experimenty.

Na jejích webových stránkách (www.tlupatlap.cz) se návštěvník může dočíst, že "za jejich hudební výjevy ke svým originálním textům byla skupina nejednou v nejvyšších příčkách oceněna na přehlídkách a festivalech a nevyhnuli se ani několika výskytům v českých ‚telespaces'..." Lze dodat, že hudební experimentování Tlupy určitě potěší všechny milovníky alternativní a nekomerční české hudební scény.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)