Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Tomáš Hajíček: Na Broumovsku přežijí jen tvrdý a hodný lidi...
banner

Tomáš Hajíček: Na Broumovsku přežijí jen tvrdý a hodný lidi...

René Herzán

Neděle, 18. února 2018

Tomáš Hajíček: Na Broumovsku přežijí jen tvrdý a hodný lidi...

V undergroundovém klubu Eden v Broumově vystoupily v sobotu kapely Národ Sobě, Krucipüsk a Vladivojsko. Frontman a jediný původní člen skupiny Krucipüsk Tomáš Hajíček ještě před koncertem povyprávěl o svém vztahu k pořadateli akce Standovi Pitašovi a k Broumovu a Broumovsku vůbec.

"Na koncertu Krücipusku u Standy Pitaše se domlouváme možná sedm let. Standa, jak všichni víme, měl restauraci v Šonově, tam to bylo malé, a když se přestěhoval sem do Edenu, tak jsme se domluvili, že bychom to mohli tady udělat. Standa kývnul, dohodli jsme se na podmínkách, protože Standu mám rád, jelikož jsme spolu vlastně vyrůstali, protože mě od 14 let vychovávala tahle banda okolo Standy Pitaše, čili disidenti. Já tu hrál s různými kapelami od 14 let, i když pocházím z Liberce. Takže tahle parta okolo chartistů je mi velmi blízká. Byl jsem na jeho prvních akcích už za komunistů, když nás sbírali fízlové z různých statků. Standa byl vždycky velmi šikovný člověk a neskutečně dobrý organizátor a má neskutečné cítění, co se týče uměleckého ztvárnění. Věděl jsem, že klub Eden bude dobrý, aniž bych ho někdy předtím viděl, a jsem šťastný, že tady dnes mohu hrát.

I po zvukových zkouškách jsem spokojený, protože vyřešit betonovou díru zvukolamy ze svetrů a dek a udělat to takhle příjemné a všechno to nasvítit, k čemuž Standa tíhnul, to vizuální ztvárnění, v tomhle máme naprosto stejný vkus, tak je to naprosto dokonalé a strašně se těším na koncert, který určitě dopadne dobře.

Já jsem na Broumovsko jezdil, ne moc, ale jezdil. Do Ádru lézt s kamarády, koupal jsem se tam v jezírku, ještě jsem zažil dobu, kdy tam nebyly turnikety. Prostě bylo to svobodné území. Tady to bylo vždy svobodné území a jsem rád, že to tady takhle zůstalo a že to tady takhle funguje. Broumov a Broumovsko, to je nádherná krajina, odloučená od normálních Čech, protože jsou to Sudety, Sudety to zůstanou a přežijí tady jen tvrdý a hodný lidi. A ti tady jsou všichni!

Po tomto setkání se Standou jsem se rozhodl podporovat tento klub na našich webových stránkách, protože tohoto místa si vážím a doufám, že zůstane takové, jaké je, protože nemá smysl s tím nic jiného dělat. Je to tu tak dokonale udělané, tak pro lidi dokonale udělané, že by byla škoda, kdyby se s tím stalo něco jiného.

Točil jsem v Broumově videoklip ke své sólové desce. Bylo to v cikánském baráku s úžasnými lidmi a necítil jsem se nikdy lépe. Opravovali tam hudební nástroje a se všemi rodinami jsme natočili videoklip k písni Cigáni sexy z alba Kocour v troubě. Byli naprosto super a strávili jsme s nimi naprosto úžasný den."

Foto Milan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)