Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Třetí koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídne světovou premiéru
banner

Třetí koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídne světovou premiéru

MARKÉTA HLAVICOVÁ

Čtvrtek, 12. července 2012

Třetí koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídne světovou premiéru

Sedmý ročník festivalu Za poklady Broumovska má podtitul „šťastné návraty". Jedním z umělců, kteří se na Broumovsko vrací opakovaně, je klavírista Ivo Kahánek. Společně s violoncellistou Tomášem Jamníkem představí na třetím festivalovém koncertu v sobotu 14. července od 18 hodin v kostele sv. Jiří a Martina v Martínkovicích návštěvníkům festivalu ve světové premiéře skladbu Variace na téma Dvořákova Stabat Mater skladatele Jiřího Kabáta.

Na Broumovsko nachází cestu stále více návštěvníků, kteří sem míří za krásnou přírodou, architekturou, ale také za kulturou. Neobyčejnou atmosféru místa a vřelé přijetí zdejšího publika sem opakovaně přivádí také ty nejlepší české hudebníky. Jedním z těch, kteří se na Broumovsko opakovaně a rádi vrací, je klavírista Ivo Kahánek, v posledních dvou letech navíc nejen jako interpret, ale také jako pořadatel klavírní soutěže pro mladé talentové hudebníky z celé České republiky Broumovská klávesa.

Na 3. koncertu sedmého ročníku festivalu Za poklady Broumovska s violoncellistou Tomášem Jamníkem ve světové premiéře uvedou skladbu Variace na téma Dvořákova Stabat Mater skladatele Jiřího Kabáta, představitele nejmladší hudební generace oceněného v Mezinárodní skladatelské soutěži Antonína Dvořáka. Vyslechnout si budete moci také Dvořákovy Slovanské tance op. 46 pro violoncello a klavír č. 2 e moll, Brahmsovu Sonátu pro violoncello a klavír č. 1 e moll, op. 38 nebo jednu z nejefektnějších skladeb současného violoncellového repertoáru Toccatu italského skladatele a varhaníka chrámu sv. Petra v Římě Girolama Frescobaldiho (1583-1643) v aranžmá Gaspara Casadó.

Více o programu koncertu naleznete na internetových stránkách festivalu www.zapoklady.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)