Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Tři žáci broumovské ZUŠ zpívali v Praze a mají šanci postoupit do semifinále soutěže Česko zpívá
banner

Tři žáci broumovské ZUŠ zpívali v Praze a mají šanci postoupit do semifinále soutěže Česko zpívá

René Herzán

Neděle, 23. února 2014

Tři žáci broumovské ZUŠ zpívali v Praze a mají šanci postoupit do semifinále soutěže Česko zpívá

Lukáš Knýbel, Veronika Tůmová a Pamela Kocel, žáci učitelky zpěvu Romany Roškové ze Základní umělecké školy v Broumově, se ve čtvrtek v Praze zúčastnili výběrového kola 8. ročníku moderní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí Česko zpívá. To, zda někdo z nich postoupí do trutnovského semifinále a finále, se všichni dozví 26. února.

Lukáš Knýbel, Veronika Tůmová a Pamela Kocel v lednu pořídili nahrávky svých písní a poslali je do základního kola soutěže, kterou pořádá agentura Art presto a jejíž patronkou je zpěvačka Kamila Nývltová. Přihlásilo se celkem 451 zpěváků ze tří věkových kategorií. Porota do dvou výběrových kol v Praze a v Olomouci vybrala pouze 23O zpěváků, mezi nimiž byli i tři broumovští studenti.

"Lukáš Knýbel zpíval v nejnižší kategorii od 9 do 14 let, kde soutěžilo 109 zpěváků, píseň od Michala Davida – Největší z nálezů a ztrát. Veronika Tůmová zazpívala od Cher píseň Believe a Pamela Kocel se předvedla s písní od Beyoncé One plus one. Obě zpívaly ve 2. věkové kategorii od 15 do 25 let, kde soutěžilo celkem 119 zpěváků," představila soutěžní písně svých svěřenců učitelka Romana Rošková.

Výběrová kola natáčela Východočeská televize, na jejíchž webových stránkách bude mít veřejnost od 3. března do 31. března možnost hlasovat pro své favority. Cena vítězi internetového kola bude předána na finále soutěže, které proběhne 11. a 12. dubna ve Společenském centru UFFO v Trutnově.

Ve finálové porotě se objeví zpěvák Josef Vágner, zpěvák a moderátor Zdeněk Podhůrský, zpěvačka Renata Drössler, hudební producent Milan Herman, tanečník a muzikálový zpěvák Tomáš Smička a zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová. Doplní je zástupci Českého rozhlasu a další významní odborníci z oboru showbusinessu, jako například vizážisté a dramaturgové.

"Se soutěžícími velmi cítím, sama mám za sebou podobné zkušenosti," říká patronka soutěže Kamila Nývltová a dodává: "V soutěži Česko zpívá se snažíme přistupovat k soutěžícím co nejspravedlivěji a nezpůsobovat jim zbytečně velký stres. Všem moc držím palce a přeju jim, aby co nejlépe využili cennou zkušenost, kterou účastí v pěvecké soutěži získají."

Foto Romana Rošková a Radek Janda

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)