Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Trio La Musica zve na osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska
banner

Trio La Musica zve na osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Čtvrtek, 13. srpna 2015

Trio La Musica zve na osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska

V sobotu 15. srpna čeká publikum festivalu Za poklady Broumovska koncert Tria La Musica v kostele Všech Svatých v Heřmánkovicích. Flétnistka Marta Korduljak, hornistka Zuzana Rzounková a klavíristka Daniela Valtová – Kosinová získávají posluchače především vnímavým podáním neobvyklé komorní literatury a radostí ze hry. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Festival připravuje každoročně doprovodný program. V předešlých letech nabízel hudební dílny pro děti. Letos díky revitalizovaných prostorům v broumovském klášteře získal zázemí pro organizaci třídenního hudebního kurzu vedeného Zuzanou Rzounkovou, první hornistkou Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK a pedagožkou HF JAMU v Brně.

Nejmladšímu z účastníků je deset let, mezi dvacítkou mladých muzikantů jsou také studenti konzervatoří a vysokých uměleckých škol. Od čtvrtka do soboty se budou věnovat studiu, každý den je navíc čeká vystoupení přístupné veřejnosti. "Při takových studijních setkáních se mladí hudebníci učí nejen od lektora, ale také vzájemně jeden od druhého. Budou mít také možnost pochlubit se svými pokroky při podvečerních veřejných koncertech a využít nahrávací studio v broumovském klášteře," říká Zuzana Rzounková.

O umění skvělé české hornistky Zuzany Rzounkové nebudou ochuzeni ani návštěvníci festivalu Za poklady Broumovska. V sobotu se jako členka Tria La Musica představí festivalovému publiku společně s flétnistkou Martou Korduljak a klavíristkou Danielou Valtovou – Kosinovou. Trio la Musica bylo založeno na jaře 2010, koncertuje pravidelně v Čechách a Německu. Posluchače si získává především vnímavým podáním neobvyklé komorní literatury a radostí ze hry.

Program koncertu

F. Duvernoy - Trio Nr. 2 in F
M. Bonis - Tři kusy
Anonym - Andante
H. G. Kölz - Preludium č. 1, 2, 3

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)