Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Trio WUH nadchlo Kreslírnu energickým jazzem
banner

Trio WUH nadchlo Kreslírnu energickým jazzem

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 15. ledna 2015

Trio WUH nadchlo Kreslírnu energickým jazzem

Ve středu 14. ledna přivítalo Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov vzácného hosta, jazzové Trio WUH. Americko - čeští jazzmani odstartovali koncertem letošní sezónu hudebního projektu ArtCafé.

Koncertní sál Kreslírna se začal plnit už od půl sedmé. Jazzovou lahůdku v podání amerického pianisty Skipa Wilkinse a jeho dvou českých kolegů, kontrabasisty Františka Uhlíře a bubeníka Jaromíra Helešice, si nenechalo ujít kolem padesáti hudebních fanoušků nejen z Broumovska, ale i z polského příhraničí.

"Legendy české jazzové scény spolu se špičkovým americkým klavíristou Skipem Wilkinsem předvedly skvělý výkon podaný s lehkostí a dechberoucí dynamikou. Posluchači ocenili um muzikantů dlouhým upřímným potleskem. Přídavek na sebe nenechal dlouho čekat. Kontrabasista František Uhlíř se na ArtCafé po desítkách let znovu shledal se svým broumovským kamarádem a rád zavzpomínal na staré časy, které v Broumově prožil," popsal první letošní koncert Jakub Šleis ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

ArtCafé už od roku 2012 láká diváky do broumovského kláštera na hudební i naučné poslechové večery, vždy ve středu od 19 hodin. Návštěvníci mají možnost přihlásit se do Klubu přátel umění ArtCafé, který nabízí různé výhody a nyní čítá 271 členů. I na letošní rok jsou v plánu zajímavé hudební akce. Do kláštera by měl zavítat kapelník Amy Winehouse Femi Temowo, britsko-české jazzové Mike Fletcher Trio nebo Jiří Černý s poslechovým pásmem o Bobu Dylanovi.

Nejbližší večer ArtCafé 28. ledna bude spojen s ochutnávkou skvělých vín v podání moderátora, muzikologa, skladatele a znalce vín Lukáše Hurníka. Večer tematicky hudebně doprovodí skladby W. A. Mozarta, G. Verdiho, G. Rossiniho, S. Bodorové a dalších autorů v podání sopranistky Anny Trahové a barytonisty Luboše Skály v klavírní spolupráci se Stanislavem Gallinem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)