Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Události a komentáře Police Symphony Orchestra
banner

Události a komentáře Police Symphony Orchestra

PETRA ŠOTOLOVÁ, PSO

Středa, 14. června 2017

Události a komentáře Police Symphony Orchestra

Vítám Vás u sledování pravidelného zpravodajství ze světa útvaru Police Symphony Orchestra. A začneme hned skandální novinkou!

Ač nejsme útvar policejní, byla vedením orchestru nastolena přísná pravidla – "Kecáš? Hlučíš? Zaplatíš!" jsou slova na transparentu, který je vystaven ve zkušebně orchestru. Kdo je při sobotních dopoledních zkouškách orchestru přistižen při činu, neprodleně platí 1 Kč, která putuje do PSO kasičky a využívá se na financování společných vydání a aktivit. Nutno konstatovat, že akce se setkala s velkou účastí, zaplatilo nemálo jedinců, a dirigenti tak ušetřili spoustu prokecaného času k nastudování nového repertoáru, jenž je nutný k aktivní produkci orchestru.

Nyní přejděme k těm příjemnějším novinkám ze života našeho symfonického tělesa. Červen je ve znamení víkendových akcí na čerstvém vzduchu - 17. června přijeďte blahopřát Žernovu k jeho kulatinám – nejen hudbou tam oslavíme přesných 600 let od založení tohoto malebného městysu! Sám Bedřich Smetana se vyslovil, a srdečně pozval naše mladé hudební těleso na svůj litomyšlský festival. Tak si neváhejte udělat 24. června výlet – zahrajeme od 19 hodin v zámeckém parku na festivalu Smetanova Litomyšl.

Po koncertním červnu bude následovat i závěrečné turné, kde bude PSO reprezentovat východočeský region. Aktivní týdenní koncertní zájezd po Dánsku tak budiž i odměnou nám muzikantům. I vy ale můžete "cestovat" s námi! Sledujte facebook a instagram – o fotoreportáž nebude nouze!

Zahálet se nesmí, a proto tužku a papír (či ukazováček a smart phone) k ruce! Kdy? 8. září. Kde? Adršpašské skály, Havraní město. Co? Benefiční večer s názvem "Když i skály naslouchají..." Proč? Pro Nadační fond Hospital Broumov. A taky pro vás, pro nás, a pro jeden hezký letní a srdcem plánovaný večerní koncert PSO. Co s sebou? Deky, lehátka či pevnou obuv na stání a kapesníčky – bude to doják! Vystoupí více než 120 účinkujících a večerem provede speciální host!

Od mikrofonu se loučí a na další zpravodajskou relaci se těší, Petra Šotolová, pikolistka PSO.

Foto Jan Bartoš, zdroj Pivofest Trutnov 10.6.2017

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)