Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ukrajinský klavírní virtuoz Vladimír Župan musel přidat sedm přídavků
banner

Ukrajinský klavírní virtuoz Vladimír Župan musel přidat sedm přídavků

René Herzán

Pondělí, 24. října 2011

Ukrajinský klavírní virtuoz Vladimír Župan musel přidat sedm přídavků

Potlesk ve stoje a sedm přídavků, takový byl závěr koncertu profesora Vladimíra Župana, ukrajinského klavírního virtuosa, který v sobotu 22. října vystoupil v Kreslírně klášterního gymnázia v Broumově.

Sál, který svou podzimní výzdobou ladil s názvem koncertního programu – Oáza klidu, byl připraven pro šedesát posluchačů. V 18 hodin, kdy koncert začínal, sedělo v sále sto osm posluchačů a další stáli mezi dveřmi.

Sedm skladeb první části programu bylo věnováno klasické hudbě. Díla Rachmaninova, Beethovena či Chopina provedená s razancí, avšak velmi cituplně, styl hry, který je pro tohoto umělce typický a odlišuje ho od ostatních. Dlouhotrvající potlesk vyprovodil Vladimíra Župana do přestávky, po které přišel na řadu jazz, swing, blues, populární hudba a muzikálové a filmové melodie. Při písni Memory z muzikálu Cats Andrew L. Webbera svítilo jen bodové osvětlení do not na klavíru, zněla hudba a s posledním tónem bylo v sále hluboké ticho, po kterém následoval potlesk ve stoje.

Dvanáct skladeb, dva plánované přídavky a pět dalších. Devadesátiminutový program se protáhl na dvě a čtvrt hodiny a další hodinu trvalo setkání klavíristy s posluchači. Kdo měl zájem, mohl si na místě koupit CD jako vzpomínku na večer.

„V Broumově nejsem poprvé. Dnes to byl nádherný večer i pro mne a rád se vrátím," řekl profesor Župan, když odcházel.

Po skončení koncertu řekl sponzor, který poskytl Agentuře pro rozvoj Broumovska finanční prostředky na jeho pořádání, slova „do roka a do dne..." Je tedy možné se těšit za rok s profesorem Vladimírem Županem na slyšenou.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)