Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V broumovské Staré radnici se slavilo výročí republiky
banner

V broumovské Staré radnici se slavilo výročí republiky

VLAĎKA HAJNOVÁ

Úterý, 19. listopadu 2013

V broumovské Staré radnici se slavilo výročí republiky

Sál Staré radnice v Broumově se čtvrteční podvečer 24. října nesl ve znamení oslav 95. výročí vzniku samostatné Československé republiky. Žáci hudebních oborů Základní umělecké školy Broumov si, pod vedením svých učitelů, pro tuto příležitost nacvičili devět skladeb.

"Umělecká rada školy je přesvědčena, že výročí vzniku samostatné republiky by se mělo nejen veřejnosti, ale hlavně dětem, připomínat. Proto jsme uspořádali speciální koncert, abychom toto výročí spojili s příjemným zážitkem," řekl ke koncertu ředitel ZUŠ Broumov Štěpán Přibyl.

Koncert začal skladbou Johna Stenleyho Voluntary III, kterou na varhany zahrál Ondřej Rozum. Před diváky se poté vystřídalo flétnové trio, smyčcový orchestr a závěr patřil dechovému orchestru, který společně z pěveckým sborem secvičil českou hymnu, během které povstal celý koncertní sál. Svou premiéru si odbyli žáci Literárně - dramatického oboru, kteří celý koncert doprovázeli slovem.

Do konce roku 2013 ještě ZUŠ Broumov chystá uspořádat několik vystoupení. Za všechny je tu pozvání na 17. Prosince, kdy se uskuteční Adventní koncert.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)