Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V Edenu hrál Vladimír Mišík. Proč nezahrál Slunečný hrob?
banner

V Edenu hrál Vladimír Mišík. Proč nezahrál Slunečný hrob?

René Herzán

Úterý, 15. května 2018

V Edenu hrál Vladimír Mišík. Proč nezahrál Slunečný hrob?

Legenda české hudby, rockový zpěvák, skladatel a textař Vladimír Mišík v sobotu se svojí kapelou ETC... vystoupil v undergroundovém klubu Eden v Broumově. Koncert zahájil jeho host, anglický kytarista Jamie Marshall.

Vladimír Mišík nehrál na Broumovsku poprvé. U Standy Pitaše hrál, tehdy ještě na sále v Šonově, v roce 2010 a o dva roky později vystoupil na Broumovské kytaře. Připouští však, že Broumovsko nezná. "Náš úděl hudebníků je, že když přijedeme nějak hrát, tak poznáme jen to místo, ve kterém hrajeme. Ten dojem je velmi povrchní, takže mohu říci, že Broumovsko neznám. Nejsem žádný turista, jak jezdíme po republice, tak už nemám sílu někam chodit. Jen sednout do auta, někam odjet a tam hrát. Jsem takový pasivní pozorovatel české krajiny a českých krás. Ale z auta," potvrdil Vladimír Mišík. A co říká na klub Eden? "Klub je opravdu underground. Vážně, klub je skvělý, pivo dobré, věřím, že se koncert vydaří."

Koncert se vydařil, Mišík táhne a tomu odpovídal zájem veřejnosti. Klub praskal ve švech. "Na Mišíka chodím celý život, je to úžasný člověk. K Pitašovi jezdíme pravidelně, dřív jsme jezdili do Šonova, teď sem. Klub je skvělé místo, udělalo se tady spousta práce," řekl po koncertě jeden z návštěvníků koncertu Petr Kejdana. "Já mám dnes narozeniny a bylo to fantastické zakončení oslav. Mně se dnes líbil takový keltský nádech hudby. Bylo to prostě úžasný. Jsem hrozně ráda, že jsem pana Mišíka viděla naživo. Loni jsme na něm byli v Červeném Kostelci, ale na poslední chvíli tam nepřijel. Tady v klubu nejsem poprvé, znám to tady jako svoje boty, dělá se tady úžasná muzika. Třeba nedávno ta dánská předkapela Marka Mendozy, oni jeli celou noc z Kodaně, skoro nespali, ale šlapalo to úžasně," přidala svůj zážitek z koncertu Petra z Hronova.

Vladimír Mišík po koncertě podepisoval svým nadšeným fanouškům kde, co a vysvětlil také, proč nezahrál legendární píseň Slunečný hrob. "Jak umřel Radim, tak já to nějak nemůžu hrát. Jsem u toho vždycky plný emocí, už dvakrát jsem to zkusil, ale opravdu to nejde. Já u toho vždycky brečím. Za to se omlouvám." Všichni to pochopili.

Petra z Hronova a všichni další příznivci dobré muziky mohou do Edenu brzy dorazit opět. Už tuto sobotu, 19. května, zde vystoupí kapely Krch-off a All Tomorrow's Parties Band. 8. června přijede bubeník legendárních Black Sabbath a hned druhý den zahraje německá dívčí punková kapela Grausame Töchter. Stanislav Pitaš na úvod koncertu upozornil, že se jedná o dalším koncertu skupiny Progres 2 a připravuje se termín divadelního představení Hrdý Budžes.

Foto Milan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)