Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V Edenu vystoupí "nejsyrovější bluesová žena showbyznysu"
banner

V Edenu vystoupí "nejsyrovější bluesová žena showbyznysu"

René Herzán

Čtvrtek, 28. února 2019

V Edenu vystoupí "nejsyrovější bluesová žena showbyznysu"

Francouzsko/americká zpěvačka Nina Van Horn, která získala v Německu a ve Francii za své album Seven Deadly Sins ocenění "Nejlepší blues elektric CD" a v USA titul "Nejlepší ženský výkon", přijíždí v rámci svého krátkého evropského turné v březnu 2019 opět do Česka a na Slovensko. V pátek 15. března vystoupí i v undergroundovém klubu Eden v Broumově.

Nina přijede se svým triem (zpěv, klávesy, bicí) a přiveze oblíbený koncertní program, v němž zpívá písně slavné Niny Simone. Její show je plná energie a dobré muziky, což se prokázalo již při jejím českém turné (2017 a 2018) nebo také pozváním na Jihočeský Jazzový festival či Jazz u Karla Rodena (srpen 2017)!

Tato zpěvačka, klavíristka i aktivistka za lidská práva se ve druhé polovině 20. století stala ikonou soulu, jazzu, gospelu i R&B. Cover verze jejich písní vytvořili třeba Aretha Franklin, David Bowie, Roberta Flack, Jeff Buckley, Muse, Katie Melua a mnoho hiphopových a jiných moderních umělců vytvořilo z jejích skladeb posluchačsky velmi úspěšné samply a mixy.

Nina Van Horn je bývalá klasická tanečnice, která se na scéně pohybuje od 14 let a dokazuje to pokaždé, když vstoupí na jeviště. Začala jako tanečnice klasických tanců když vystupovala s Lyric Company of France. Poté zjistila, že umí zpívat, a to dost dobře, a stala se sopranistkou. V klasickém zpěvu ale nenašla, co opravdu hledala. Rozhodla se proto odjet do Texasu a stát se country zpěvačkou. Její mnohá dobrodružství ji nakonec zavedla do New Orleans, kde našla skutečné uspokojení v blues, jízdě na Harley, ve whisky a cigaretách. Všechny tyto vášně vytvarovaly její hlas přesně pro tento druh hudby, která se stala jejím životem!

V roce 2013 získala dvě ocenění ve Francii a Německu za její poslední CD Seven Deadly Sins jako Best Blues electric CD "Nejsyrovější bluesová žena v showbyznysu - to je titul, který na ní napasoval její baskytarista, a který na Ninu velmi sedí. Nina Van Horn neúnavně cestuje po této planetě, pozoruje svět a přetváří ho do svých písní. Procestovala Indii, Argentinu, Malajsii, Evropu, Čínu, Korej a Thajsko, kam vždy přináší stejnou zprávu: Láska a hudba je odpověď!

"Chtěl bych touto cestou poděkovat všem těm, kteří přispívají na kulturní aktivity spolku MUSIC & THEATRE S.G.PITAŠ. Jsou to: Centrum Walzel, Město Broumov, Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov, Hronovský s. r. o. Náchod, BSS s. r. o., Z-Trade s. r. o., HS Flamingo, Královehradecký kraj, Lutoma, Coroll Hronov, Stavby Filipčík s. r. o., Petr Pakosta, Jiří Knopp, Zdeněk Křička Česká Skalice, Koželužna Strnad Solnice, Miroslav Votoček Trutnov, Igor Jirman, Mirka Jirmanová, Tomáš Čipera, Mikuška Ivan klempířství, Pivovar Broumov, Pivovar Primátor, Bohouškova pálenice Martinkovice. Mediální partneři: Naše Broumovsko, Broumovské noviny, Informační centrum Broumov. Musím také poděkovat návštěvníkům klubu Eden, kteří akce navštěvují. Za rok 2018 výše jmenovaný spolek uspořádal 28 akcí na které přišlo 2 800 lidí a s celkovými náklady takřka 900 000 korun. Děkuji," uvedl pořadatel akcí v Edenu Stanislav Pitaš.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)