Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V Hejtmánkovicích vystoupí "největší a nejlepší kapela na světě"
banner

V Hejtmánkovicích vystoupí "největší a nejlepší kapela na světě"

Tomáš ToM Šrejber

Čtvrtek, 11. července 2013

V Hejtmánkovicích vystoupí "největší a nejlepší kapela na světě"

Headlinery sobotního 13. ročníku hudebního multižánrového open-air festivalu RockTrencle Hejtmánkovice budou ostravští chachaři MALIGNANT TUMOUR, u nichž nikdy nevíte, co míní vážně a co již ne. Jisté je u nich především to, že hrají nejrychlejší rock'n'roll na světě a tím se o nich traduje, že jsou i "největší a nejlepší kapelou na světě".

Že na tom bude něco pravdy minimálně v domácím měřítku, svědčí i to, že si je v roce 2006 vybrali legendární Slayer jako support pro jejich ostravský koncert, ale i to, že si v roce 2010 "vyřvali" nejvyšší příčku ve výročních cenách Akademie populární hudby Ceny Anděl v kategorii Hard & heavy.

Na pódiu zvučeném a osvětlovaném mistrem zvuku Romanem Kaurem (www.rockasound.com ), se během odpoledne a večera vystřídá osm kapel různých žánrů. Progresive rock, rockabilly, reggae, crust-rock'n'roll, punk rock, death metal či zmutované distorzní blues.

Druhou z hlavních kapel večera budou propagátoři "zeleného listu", mladoboleslavská reggae banda ŠVIHADLO. Po delší době na pódiu uvítáme i zahraniční hosty. Jeden z nich dorazí ze Slovenska a bude jim punková legenda KONFLIKT. Vzhledem k tomu, že po loňském ročníku byly kladné ohlasy na zařazení, pro RockTrencle nového, hudebního žánru rockabilly, objeví se tento žánr na pódiu opět. Tím je uveden druhý zahraniční host z Polska JET-SONS Rockabilly Trio.

Další z vystupujících kapel budou šumperští náladotvorci DYING PASSION, královéhradeckou hudební scénu zastoupí trojice tvrdě-rockových matadorů Štěpán Málek (N.V.Ú.), M11 (exThelma Eleven), Kudlis (exElektorčas) coby "Zabijáci motýlů" -  (BUTTERFLY KILLERS) či téměř domácí deathový TREDYS-HARM-ANY. Celý festival zahájí broumovské glam rockové trio ARVEN.

Open-air festival RockTrencle začne na fotbalovém hřišti v Hejtmánkovicích v sobotu 13. července v 16 hodin. Vstupné je v předprodeji za 150 korun (Bar H2O Broumov, Hospůdka Šolcovna Hejtmánkovice, Infocentrum Broumov), nebo na místě za 200 korun. Informace a novinky o festivalu jsou k nahlédnutí na www.rocktrencle.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)