Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V Hostinci u Pitašů v Šonově u Broumova vystoupí skupina The Grande Mothers, která doprovázela legendárního Franka Zappu
banner

V Hostinci u Pitašů v Šonově u Broumova vystoupí skupina The Grande Mothers, která doprovázela legendárního Franka Zappu

René Herzán

Středa, 11. ledna 2012

V Hostinci u Pitašů v Šonově u Broumova vystoupí skupina The Grande Mothers, která doprovázela legendárního Franka Zappu

V Hostinci u Pitašů v Šonově u Broumova vystoupí ve středu 15.února ve 20 hodin skupina The Grande Mothers ( někdy také The Grandmothers nebo The Grande Mothers Re:Invented). Je to americká rocková skupina, hrající hudbu Franka Zappy, se kterým v 60.letech 20. století členové skupiny také hráli.

Skupinu The Grande Mothers tvoří muzikanti ze starší generace zappovských hudebníků z let šedesátých, klávesový veterán Don Preston, saxofonista, flétnista a zpěvák Napoleon Murphy Brock a baskytarista Roy Estrada. Sestavu pak doplňují z mladší generace kytarista Robbie Mangano a bubeník Christopher Garcia. Oba tito muzikanti však hráli buď přímo s Frankem Zappou či jeho přítelem, nedávno zesnulým Captainem Beefheartem, takže tato hudba jim rozhodně není cizí. „Můžete očekávat neočekávané. Ale hlavně inteligentní rokenrol," vzkazuje Don Preston fanouškům.

Základní sestava kapely vystoupila v Čechách v roce 2003 ještě pod názvem Grandmothers bez Dona Prestona. Diváci se mohou těšit na showmana Napoleona Murphy Brocka, který kromě toho, že je úžasný zpěvák a hráč na různé dechové nástroje, se stará o typicky zappovské divadelní pojetí koncertu. Don Preston v Čechách naposledy vystoupil v srpnu 2009 v pražském Lucerna Music Baru se skupinou Project - Object. Přestože již drobnému klávesistovi pomalu táhne na osmdesátku, nemá to žádný vliv na jeho excelentní styl hraní.

Skupina při své letošní cestě do České republiky vystoupí pouze v Karlových Varech a v Šonově u Broumova.

Vstupenky na koncert budou v předprodeji od pondělí 16. ledna POUZE v Hospodě u Pitašů v Šonově. Lze je také objednat na telefonním čísle 603 158 927 nebo na emailové adrese sgpitas@gmail.com . Cena vstupenky je 400 korun. Pořadatelé předpokládají velký zájem, proto upozorňují, že přímo před koncertem se vstupenky prodávat nebudou a poslední zájemci budou vpuštěni pouze do maximální kapacity sálu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)