Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V klášterní Kreslírně vystoupili držitelé ceny Anděl 2012 - skupina Inner Spaces
banner

V klášterní Kreslírně vystoupili držitelé ceny Anděl 2012 - skupina Inner Spaces

René Herzán

Čtvrtek, 14. března 2013

V klášterní Kreslírně vystoupili držitelé ceny Anděl 2012 - skupina Inner Spaces

V rámci dalšího koncertu Jazzové kavárny ArtCafé ve středu v sále Kreslírny bývalého klášterního gymnázia v Broumově vystoupila česko polská skupina Inner Spaces. Toto hudební seskupení studentů Jazzového institutu Hudební akademie v polských Katovicích se minulý týden stalo držitelem žánrové ceny Anděl 2012 v kategorii Jazz & blues.

"Myšlenka účinkovat v Jazzové kavárně ArtCafé vznikla na koncertu festivalu Za poklady Broumovska v roce 2012. Štěpánka Balcarová (zakladatelka skupiny) vystoupila, spolu s Petrem Kořínkem, v sestavě Pražského jazzového sexteta v kostele sv. Maří Magdalény v Božanově. A zde se domluvil koncert Inner Spaces," řekl Kamil Hušek z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska.

Při příležitosti vystoupení skupiny Inner Spaces v Broumově pořadatelé dohodli zároveň koncert v polském klubu Apropos ve Wałbrzychu den předtím. Tím vznikla spolupráce ArtCafé a Apropos a jako první počin byla akce Inner Spaces na 200%, což byla možnost na jednu vstupenku navštívit oba koncerty. Tuto možnost využili čtyři hosté z Polska. Zdaleka však nebyli jediní. Z polského Klodzka přijela další skupina 13 příznivců jazzu.

"Koncert v Broumově se kapele velice líbil. Jeho atmosféra podle jejich slov byla příjemnější než ve Wałbrzychu. Také obecenstvo bylo z koncertu nadšené. Poslechnout si autorský jazz v podání mladé, výborné kapely si přišlo na 60 návštěvníků," dodal Kamil Hušek.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)