Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V kostele sv. Anny ve Vižňově vystoupí renomovaná koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová za doprovodu klavíristky Lenky Navrátilové
banner

V kostele sv. Anny ve Vižňově vystoupí renomovaná koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová za doprovodu klavíristky Lenky Navrátilové

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 3. srpna 2017

V kostele sv. Anny ve Vižňově vystoupí renomovaná koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová za doprovodu klavíristky Lenky Navrátilové

Do své druhé poloviny se hudební festival Za poklady Broumovska přehoupne v sobotu 5. srpna v 18 hodin, kdy v kostele sv. Anny ve Vižňově vystoupí renomovaná koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová za doprovodu klavíristky Lenky Navrátilové.

Do své druhé poloviny se hudební festival Za poklady Broumovska přehoupne v sobotu 5. srpna v 18 hodin, kdy v kostele sv. Anny ve Vižňově vystoupí renomovaná koncertní pěvkyně Simona Houda-Šaturová za doprovodu klavíristky Lenky Navrátilové.

Simona Houda-Šaturová se narodila v Bratislavě, kde absolvovala konzervatoř. Pěvecké vzdělání dále prohlubovala v Praze u Soni Kresákové, na mistrovských kursech Ileany Cotrubas ve Vídni a u Margreet Honig v Amsterodamu. Je držitelkou Ceny Nadace Charlotty a Waltera Hamelových za vynikající pěvecké výkony (Lübeck 2007) a Ceny Thálie za nejlepší operní výkon v roce 2001. V roce 2012 se stala patronkou Linky bezpečí. Je velmi žádanou interpretkou mozartovských postav a repertoáru období italského belcanta a rovněž renomovanou koncertní pěvkyní.

K jejím profilovým operním rolím patří mj. Mozartova Konstanze (Únos ze serailu), Ilia (Idomeneo), Donna Anna (Don Giovanni) a Ismene (Mitridate, re di Ponto), Rossiniho Rosina (Lazebník sevillský), Donizettiho Lucie z Lammermooru a Adina (Nápoj lásky), Belliniho Julie (Kapuleti a Montekové) nebo Verdiho Violetta (La traviata) a Gilda (Rigoletto). Koncertní a operní produkce ji zavedly na pódia Teatro Colón v Buenos Aires, Théâtre du Châtelet v Paříži, Opéra de Monte-Carlo, Frankfurtské opery, athénské Megaron Mousikis, do newyorské Carnegie Hall, Konzerthausu ve Vídni, Tonhalle Zürich, Herkules-Saal v Mnichově a na festivaly v Salcburku, Edinburku a Lucernu. Simona Houda-Šaturová je oblíbeným hostem Théâtre Royal de la Monnaie v Bruselu, Aalto Theater v Essenu a pražského Národního divadla. K dirigentům, s nimiž spolupracuje, patří Christoph Eschenbach, Manfred Honeck, Adam Fischer, Jiří Bělohlávek, Helmuth Rilling, Iván Fischer, Christopher Hogwood, Tomáš Netopil, Philippe Herreweghe, Neville Marriner, Leopold Hager, Sylvain Cambreling, Kent Nagano, Rolf Beck, Louis Langrée ad.

12. ročník festivalu, nad nímž převzalo záštitu Ministerstvo kultury, podpořili partneři MND a Kasper, Veba, Raiffeisen Leasing a Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 12. ročníku festivalu jsou Český rozhlas Hradec Králové, Opera+, Harmonie, Týdeník Rozhlas, PROPAMÁTKY a Naše Broumovsko. Festival pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov a Za poklady Broumovska o.p.s.

Aktuální informace naleznou zájemci na webových stránkách festivalu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Program koncertu:

G.F.Händel - Oh had I Jubals lyre

G.F.Händel - Lascia chio pianga

J.S.Bach - Bist du bei mir

J.S.Bach - Seele deine Spezereien

W.A.Mozart - Laudate Dominum

J.Haydn - Nun beugt die Flur

A.Dvořák - Biblické písně (výběr)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)