Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V Polici nad Metují odhalí pamětní desku učiteli hudby Karlu Petrovi
banner

V Polici nad Metují odhalí pamětní desku učiteli hudby Karlu Petrovi

René Herzán

Pátek, 26. září 2014

V Polici nad Metují odhalí pamětní desku učiteli hudby Karlu Petrovi

V neděli 28. září 2014 by se dožil sta let obětavý pedagog, učitel hry na housle a neúnavný propagátor dětského sborového zpěvu, pan učitel Karel Petr. K tomuto výročí bude v neděli v 15 hodin odpoledne slavnostně odhalena pamětní deska na čelní stěně Základní umělecké školy v Polici nad Metují - budově, ve které v dobách, kdy zde ještě sídlila základní škola, pan učitel působil.

"Jestli vše dobře dopadne, měl by pamětní desku svému učiteli odhalit jeden z prvních "Petrových zpěváčků", polický rodák, kapelník a dirigent Václav Hybš! Po odhalení desky se přesuneme do koncertního sálu ZUŠ, kde bude následovat vzpomínkové odpoledne, v jehož programu vystoupí pěvecký sbor Studánka a mimo jiné také Dívčí pěvecké trio Karla Petra, které již takřka před čtyřiceti lety sklízelo úspěchy na pěveckých soutěžích," komentoval tuto událost současný ředitel ZUŠ Police nad Metují Lubor Bořek.

Bude připravena též výstavka s dobovými fotografiemi, plakáty a jinými památkami z pozůstalosti Karla Petra, které laskavě zapůjčil syn pana učitele, a který také přislíbil osobní účast. Během odpoledne bude k dispozici čerstvě vydaná publikace, věnovaná panu učiteli Karlu Petrovi, jejíž autorkou je Helena Matyášová mladší. Zájemci si budou moci publikaci na místě zakoupit.

"Budeme si také moci vyslechnout původní nahrávky Petrových žáků - nejen zpěváků, ale i houslistů! Srdečně zveme všechny na tuto mimořádnou událost," pozval veřejnost Lubor Bořek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)