Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V semifinále soutěže Česko zpívá je Michaela Řeháková z Machova
banner

V semifinále soutěže Česko zpívá je Michaela Řeháková z Machova

René Herzán

Čtvrtek, 27. února 2014

V semifinále soutěže Česko zpívá je Michaela Řeháková z Machova

Michaela Řeháková, zpěvačka, která vystupuje se skupinami Elka a Relax band, uspěla v pražském výběrovém kole soutěže Česko zpívá a postoupila do dubnového semifinále v Trutnově. Do soutěže bylo zasláno 451 přihlášek a do semifinále postoupilo nejlepších 99 zpěváků a zpěvaček. Pěvecké výkony hodnotila porota v čele s patronkou soutěže, zpěvačkou Kamilou Nývltovou.

"Moji rodiče byli muzikanti, a tak když mi bylo asi sedm let tak jsem nastoupila do polické ZUŠky do sboru Studánečka, později jsem přešla i na sólový zpěv a do staršího sboru Studánka. Na různých soutěžích se ale potvrdilo, že nejsem soutěživý typ, vždy zapracovala tréma, rozklepala jsem se já i můj hlas a nikdy jsem si nepřivezla ani diplom," vzpomíná na svoje pěvecké začátky Michaela Řeháková, která tentokrát v Praze na výběrovém kole trémou netrpěla.

"Když mi bylo 14, tak mě naše paní ředitelka z Machova paní Martincová poprosila, abych na dětském karnevale zazpívala píseň Křídla motýlí od Anety Langerové se skupinou Elka. Den před karnevalem jsme se se skupinou sešli a místo jedné písničky jsme jich natrénovali asi deset. Za 14 dní mi kluci volali, jestli s nimi nepojedu na zábavu do Hejtmánkovic, a tak začala moje kariérka. Za nějaký čas jsem dostala možnost zpívat v Big Bandu Hronov, tady jsem se poznala s několika dalšími muzikanty, kteří mě oslovili na pár záskoků za zpěvačku v Relax bandu. A po dalších letech jsem nastoupila do tanečního orchestru Relax band jako hlavní zpěvajda," vypráví o své kariéře Michaela Řeháková. Svým úspěchem na soutěži Česko zpívá se jí otvírá další část života, možná netušená.

Ke všem účastníkům soutěže, které se v Praze zúčastnili i tři studenti zpěvu broumovské umělecké školy, promluvila ředitelka soutěže Iveta Nývltová: "Všem postupujícím zpěvákům gratulujeme a těšíme se na jejich výkony v Trutnově! Nepostupující zpěvákům zasíláme tento vzkaz: Letos jsme měli možnost vyslechnout si opravdu mnoho nadějných talentů. Každý bohužel dále postoupit nemůže, ale to neznamená, že byste měli přestat usilovat o realizaci svého snu. Postoupili jste do užšího výběru, a to už něco znamená. Držíme vám všem palce do další práce, protože v okamžiku, kdy na sobě přestanete pracovat, připravujete se o možnost, jít dále třeba v příštím ročníku. Takových lidí bylo už hodně. Podobným zklamáním a poté velkým úspěchem si prošla třeba vítězka rozhlasové kategorie Eva Matějovská. A dnes je na sólové dráze. Tím, že se nevzdala, pracovala na sobě, vzala svůj prvotní neúspěch jako poučení a vyšplhala se až na vrchol. To je cesta! Politovat se, hledat chyby v ostatních, to není řešení. Všem držím palce, ve všem co děláte! Zpívání je krásné a dokud se zpívá ještě se neumřelo."

Články k tématu: Tři žáci broumovské ZUŠ zpívali v Praze a mají šanci postoupit do semifinále soutěže Česko zpívá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)