Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V sobotu se při finálovém galavečeru v Trutnově rozhodne o vítězích soutěže Česko zpívá
banner

V sobotu se při finálovém galavečeru v Trutnově rozhodne o vítězích soutěže Česko zpívá

René Herzán

Pátek, 1. dubna 2016

V sobotu se při finálovém galavečeru v Trutnově rozhodne o vítězích soutěže Česko zpívá

V sobotu v 17 hodin začne ve Společenském centru Trutnovska pro kulturu a volný čas UFFO hlavní finálový galavečer soutěže Česko zpívá. Při pěvecké show finalistů věkové kategorie 15 – 26 let se rozhodne o nejvyšších příčkách celkového umístění v soutěži.

V programu pěvecké show vystoupí hosté: zpěvačky Radka Fišarová, Kamila Nývltová (patronka soutěže), zpěvák Josef Vágner, Visual Led Show a Taneční škola Bonifác. V porotě zasednou dále zpěváci Bohouš Josef, Zdeněk Podhůrský, Jan Bendig, režisér Tomáš Magnusek, hudební producent Milan Herman, zástupci Českého rozhlasu a další.

V minulých letech zde zanechaly výrazné stopy i zpěvačky z Broumovska. Nela Řehořová z Police nad Metují vyhrála internetové hlasování soutěže Česko zpívá s písní Černá vrána. Michaela Řeháková z Machova, zpěvačka, která vystupuje se skupinami Elka a Relax band, uspěla v pražském výběrovém kole a postoupila do semifinále v Trutnově, kterého se nakonec nezúčastnila. Výběrového kola v Praze se zúčastnili také žáci učitelky zpěvu Romany Roškové ze Základní umělecké školy v Broumově Lukáš Knýbel, Veronika Tůmová a Pamela Kocel.

Letošní pěvecké klání má čtyři soutěžní kola, v 10. ročníku soutěže jsou vyhlášeny dvě věkové kategorie (Sólisté 9 - 14 let, Sólisté 15 - 26 let). Zpěváci se do soutěže přihlásili prostřednictvím elektronického formuláře, kam vložili kromě údajů o sobě i nazpívané soutěžní nahrávky. Ze všech zaslaných nahrávek vybrala odborná porota v základním kole postupující soutěžící, kteří se již na živo prezentovali na výběrovém kole, následně v semifinále a nyní ve finále.

Soutěž si svým profesionálním a osobitým přístupem získala přízeň začínajících zpěváků, hudebních pedagogů i veřejnosti. Do loňského ročníku soutěže se přihlásil rekordní počet soutěžících, 505. Mezi soutěžícími byli zástupci Slovenska, Ruska i Velké Británie.

Projekt si klade za cíl podpořit pěvecké nadání dětí a mladých lidí, objevit nové talenty a dát jim možnost prosadit se. Patronkou soutěže je zpěvačka a sólistka Hudebního divadla Karlín, divadel Broadway a Hybernia v Praze Kamila Nývltová. Soutěž vyhlašuje TŠ Bonifác, z.s. a pořádá agentura ART PRESTO s.r.o.

Ilustrační fotografie z minulých ročníků

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)