Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V teplickém kině dnes zazní písně skupiny Lucie ve špičkovém provedení
banner

V teplickém kině dnes zazní písně skupiny Lucie ve špičkovém provedení

René Herzán

Středa, 13. prosince 2017

V teplickém kině dnes zazní písně skupiny Lucie ve špičkovém provedení

V kině v Teplicích nad Metují dnes od 19 hodin vystoupí skupina Lucie revival. Vstupenky jsou stále v prodeji, lze je zakoupit i přímo před koncertem.

Skupinu založilo na podzim 2005 pět zkušených muzikantů, z části studentů, z části absolventů hudebních konzervatoří. Už během první koncertní sezóny si unikátní revival s kapelníkem Ondřejem Fenclem a zpívající bubenicí Pájou Táboříkovou v sestavě získal renomé. Následovaly pozvánky na prestižní festivaly (Sázava fest, Benátská noc...), kapela se stala vítanou ozdobou pódií napříč republikou a často také na Slovensku. Jako alternace se za bícími objevují Tomáš Marek (bubeník Kollerbandu) a Štěpán Smetáček (bubeník Wanastowých vjecí); oba odjeli nejedno turné i s originální Lucií! Pája Táboříková se pro změnu jako zpěvačka potkává s Davidem Kollerem v řadách legendární Jasné páky, je tedy nasnadě, že v Lucie revivalu obstará i vokální party Lenky Dusilové.

íky přesvědčivému "kollerovskému" vokálu Ondřeje Fencla a zpívající hvězdě mezi tuzemskými bubenicemi si může pražský revival, pověstný koncertním nasazením, dovolit opravdu věrnou interpretaci veškerých hitů Lucie jako jsou Amerika, Černí andělé, Oheň, Daniela, atd. Od roku 2012 navíc kapela často angažuje i houslistku Hanu Vyšínskou (Inflagranti), čímž se zvuk ve vybraných písních přiblíží programu "Lucie v opeře".

Zúčastnění hudebníci si uvědomují, že správný muzikant by neměl pouze reprodukovat, proto jsou aktivně činní v úspěšných autorských kapelách (často legendách české scény) Marsyas, Jasná páka, Krausberry, Kollerband, Vladimír Merta trio, 5P Luboše Pospíšila, Schodiště ad.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)