Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • V teplickém kině vystoupil Milan Schelinger
banner

V teplickém kině vystoupil Milan Schelinger

Zbyněk Červený

Neděle, 9. prosince 2012

V teplickém kině vystoupil Milan Schelinger

Ve čtvrtek se v kině v Teplicích nad Metují uskutečnil koncert Milana Schelingera. Každoročně je začátek prosince vyhrazen pro nějakou revivalovou kapelu, letos poprvé však zahrála skupina, která má nastudované písně českého interpreta - Jiřího Schelingera.

Playlist koncertu byl velmi vkusně poskládán, Jirkovo popové období (René, já a Rudolf, Sim-sala-bim, Už mě nelíbej aj.) bylo střídáno rockovým, převážně z poslední řadové desky Nám se líbí. Z té pak zazněly titulní Nám se líbí, Pohřeb přítele a pro ten večer příhodná Zima, protože venku mrzlo a sypal se sníh. Největší ohlas pak logicky měly takové hity jako Šípková Růženka, Jahody mražený a dnes už zlidovělý Holubí dům. Z připravované desky Zemětřesení byla zastoupena píseň Co dělá Indián. Uvedení tohoto LP na trh však zabránila tragická smrt Jiřího v dubnu roku 1981.

Přestože některé skladby byly oproti originálu posazeny o nějaký ten tón níž, nejvíce to bylo znát ve filmové písni Což takhle dát si špenát, díky velmi podobnému zabarvení hlasu Jiřího bratra Milana mohli návštěvníci slyšet opravdu důstojný přednes písní Jiřího Schelingera.

Škoda jen, že se na tuto velmi příjemnou akci vydala pouze necelá stovka posluchačů. Ostatní si pravděpodobně nechtěli nechat ujít 976. díl 47. řady Gymplu v růžové ulici.

Foto Pavel Borna

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)