Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Václav Neckář se skupinou Bacily naplnil broumovskou Střelnici
banner

Václav Neckář se skupinou Bacily naplnil broumovskou Střelnici

Lucie Lesáková

Úterý, 26. března 2013

Václav Neckář se skupinou Bacily naplnil broumovskou Střelnici

Václav Neckář vystoupil v pondělí se skupinou Bacily v sále Kulturního domu Střelnice. Jednoho z nejznámějších českých zpěváků si nenechalo ujít přes tři stovky jeho příznivců.

V sále nabitém k prasknutí se před 19. hodinou šířila napjatá atmosféra. Tu uvolnily až první hudební tóny a hlas této české hudební ikony prostupující temným sálem. Večer doprovázený světelnou show a pozitivně nabitou energií byl naplněn nejznámějšími písněmi z průřezu Neckářovy bohaté hudební kariéry. Slyšeli jsme např. Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Lékořice, Kdo vchází do tvých snů nebo Stín katedrál. Vedle starší tvorby zazněly i nové písně.

Po závěrečné děkovačce vestoje přišel přídavek v podobě rádiového hitu Půlnoční. Po koncertu si lidé v předsálí kupovali CD, kalendáře a plakáty. Václav Neckář také pro všechny chtivé fanoušky uspořádal autogramiádu.

Václav Neckář svou hudební kariéru začínal se skupinou Golden Kids a zpěvačkami Helenou Vondráčkovou a Martou Kubišovou. Od 70. let 20. století vystupuje se skupinou Bacily, kterou řídí jeho bratr Jan. Mimo to od roku 2011 působí se skupinou Umakart. Vedle bohaté hudební minulosti byl Neckář i vynikajícím hercem. Mohli jste ho vidět například ve filmu Ostře sledované vlaky či v pohádce Šíleně smutná princezna.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)