Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ve Velkém Poříčí vystoupí americký písničkář Jimmy Bozeman
banner

Ve Velkém Poříčí vystoupí americký písničkář Jimmy Bozeman

Antonín Šimek

Pondělí, 25. prosince 2017

Ve Velkém Poříčí vystoupí americký písničkář Jimmy Bozeman

Jimmy Bozeman vystoupí 29. prosince ve Velkém Poříčí v sále Obecního domu s kapelou The Lazy Pigs. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji za 130 korun na podatelně Úřadu městyse Velké Poříčí nebo na místě za 160 korun.

Americký písničkář Jimmy Bozeman je autor textů i hudby, kterou hraje už přes třicet let. Pochází z malého města Lake Charles v Louisianě. V této oblasti se odpradávna střetávalo mnoho hudebních žánrů – černošské (jižanské) blues, zideco, apalačský cajun irských přistěhovalců, country, hillbilly, western-swing a další. Hudba Jimmyho Bozemana je všemi těmito žánry výrazně ovlivněna. Na cestě za hudbou procestoval spoustu míst: z Louisiany do Texasu a přes Mexiko a Řecko až do Prahy, kde se v roce 1991 usadil.

S kapelami The Lazy Pigs a Band of Jakeys natočil již sedm alb. Původně mezinárodní složení jeho doprovodné skupiny The Lazy Pigs se před několika lety vyprofilovalo z českých hudebníků, mimo jiné významných doprovodných hráčů, jejichž hudební talent oceňují mnohé hvězdy domácí countryové, folkové a jazzové hudby.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)